zaterdag 23 april 2011

Nog even wat schrijven voor we naar Amerika gaan

Zo zit nu achter de pc in Hengelo,een appartement van Johann `s werk.Een mooi plek,we lopen zo het centrum in.

Donderdagmorgen ,een rare morgen voor de kids hun laatste dag op school.Johann is met Bruce mee gereden naar school,hij moest s`morgens zijn boeken direct inleveren.Dus hij heeft de dag door gebracht zonder boeken.Heel wat klasgenoeten zeiden tegen Bruce dat ze hem zekers gingen missen,ze hebben ook gauw nog een briefje gemaakt dat bijna iedereen wat kon schrijven.L een vriend van Bruce die vind het niet leuk dat hij gaat .Een meisje uit zijn klas had nog speciaal een klein briefje geschreven,omdat ze niet op de grote had gedaan ,lief he.Gelukkig hadden ze verkorte les uren wegens rapport vergadering.Bruce had wel wat moeilijk mee maar het ging nog volgens hem.Bruce heeft het gevoel dat het ergste komt als hij in de vliegtuig zit en echt Nederland verlaat.We zullen het zien maandag.

Maroeska ben ik meegelopen naar school,s`morgens tegen de pauze ben ik ook geweest, ging Maroeska ook wat lekkers uitdelen.Heb wat foto`s gemaakt en ze kreeg een kadootje.Een boek met allemaal foto`s in van de klasgenoten,en wat foto`s van de klas.Een soort vriendenboek,zag er heel leuk uit .En s`middags ben ik weer geweest om foto`s te maken,want er was een mini playback show.Twee meisjes hadden een t-shirt beschilderd met de naam van Maroeska erop.Speciaal voor haar ,Maroeska heeft ze ook gekregen.

En haar twee harstvriendinnen hebben een liedje speciaal voor haar gedaan,met de tekst dat ze een mooi tijd hadden met haar.En toen naar huis,moest ze bij de deur staan en kon iedereen van haar afscheid nemen.Wat een geknuffel zeg ,mooi om te zien.Er kwamen zelfs kinderen van groep7/8 om afscheid van haar te nemen.
De afscheid ging ook nog wel,maar dat kwam denk ik,Maroeska wou graag s`avonds ook nog graag naar de kerk,van school uit is dat altijd voor pasen,Maroeska zit/zat in de koor.

Dus door de bedrijven door hebben we dat ook gedaan,haar eerste en laatste keer in de koor en in de kerk zingen.Toen werd weer goed afscheid genomen,een geknuffel dat ze haar niet los lieten.En toen in de auto kwam er wel wat verdriet.

En ja ons huis waren de verhuizers druk geweest en alles bijna ingepakt,en vrijdag was het huis leeg s`middags.Wat schoongemaakt en straks ,zaterdagmorgen,gaan we er heen om de laatste dingen te doen.Oma buurvrouw komt nog om afscheid te nemen,Zorro wordt opgehaald en goed verzorgd tot hij op de vliegtuig moet maandag.

Al weet je dat je naar Amerika gaat,afscheid nemen,ontslag werk,huis leeg,dingen opgezegd en noem maar op.Is het nog steeds onwerkelijk dat het echt gaat gebeuren,gek he.

Vanavond gaan we nog lekker uit eten met mijn zus en haar gezin,heb daar ook zin in nog even lekker samen.En ja dan moeten wij ook afscheid nemen.

En morgen in de trein naar Amsterdam,dan gaat de grote uitdaging beginnen,onze grote avontuur.en we zullen er een hele mooie tijd van gaan maken.

dinsdag 12 april 2011

NOG 13 NACHTJES IN NEDERLAND

Wat gaat de tijd snel zeg over twee weken  zitten we in de auto richting hobbs,lokale tijd,naar onze nieuwe huis voor ruim twee jaar.
Je kunt echt merken dat het dichterbij komt,we zijn allemaal veel bewuster mee bezig en ook om afscheid te nemen.Zondag hadden we open huis voor de mensen die afscheid wouden nemen.Het was een gezellige dag en druk ,vanaf s`morgens 10.00 uur tot s`avonds 22.00 uur heeft het doorgelopen.De mensen loste elkaar mooi af.Over de hele dag verdeeld met ons zelf erbij waren er 34 mensen.

S`morgens hebben we nog ontbeten en van de rest van de dag geen eten gehad,alleen wat slikkerij wat op tafel stond,we hadden gewoon weg geen tijd hahahaha.

Bruce en Maroeska tellen de dagen nu ook af,ze moeten allebij nog 7 dagen naar school.Donderdag 21 april is voor hen de laatste dag.We brengen ze naar school en halen ook op.Het zal wel niet gemakkelijk voor hun zijn.De laatste week is Johann ook lekker vrij.Dan doen we samen nog een paar dingen.

Zondag vertrekken we al naar schiphol en slapen in een hotel daar.Hoeven we ons de volgende dag niet zo te haasten en zo vroeg weg.

Wel raar als je zo telt nog 13 nachten in nederland,ben benieuwd hoe het ons zal bevallen.Ik ga ervan uit dat we daar een hele fijne tijd krijgen als we lekker ons daar thuis gaan voelen.Onze plek daar vinden.