donderdag 29 september 2011

Eindelijk allebij het Amerikaanse rijbewijs

Zo nu heb ik het voor elkaar ,gisteren mijn amerikaanse rijbewijs binnen.We zijn weet ik niet hoe lang bezig omdat voor ons allebij voor elkaar te krijgen.De burocratie hier is verschrikkelijk,en de ene weet niet wat de andere doet.En dan ook nog de regels die elke keer veranderen pfpfppfpfpfpf.Johann heeft zijn in Juni gehaald.Maar daar voor is hij wel 7 keer bij de moterverhicle deparment geweest,in Hobbs,Eunice en in Lovington.

Hier in Hobbs kreeg hij te horen welke papieren hij nodig had,zijn social cercurity number,2 bewijzen van rekeningen en of bank dat we hier wonen.Een inschrijving van school was ook goed,waar duidelijk allemaal onze adres op stond.Johann spul bij elkaar ,schoolbewijs en van de bank en zijn s.c number.

De secretaresse van school zei,al deze paieren hadden die andere familie`s ook nodig toen voor de rijbewijs.Staat Johann aan de balie,nee meneer die papieren zijn niet goed.Ja die accepteren we niet.U moet toch echt wel andere papieren hebben.Of van een rekening.Johann uitleggen dat wij die hier niet hebben omdat de company het betaaldt.Ja hebben we toch nodig.

En toen is Johann er al 4 keer geweest alles met elkaar.Toen kwam Johann met de grote baas in het gesprek en die vroeg hoe het ging,en Johann verteld over de rijbewijs.Oh zei hij ik heb een papier die kun je meenemen en dan heb je verder niks nodig en is alles oke.Nou Johann blij met dat papiertje er heen,ach meneer die gebruiken we niet meer ,we gebruiken vanaf deze dag andere papieren ,dus deze is niet meer geldig.

Dat was echt deze papiertje hadden ze veranderd en dat was net die dag in gegaan toen Johann kwam.Nou daar sta je dan weer,vriendelijk blijven maar inwendig sta je op springen.Want elke keer was je ook zo anderhalf uur kwijt,alleen maar te wachten wanneer je aan de beurt bent.

Toen hebben we het verplaats naar Lovington omdat hier nog niet veel van de nederlanders waren geweest en hun misschien het niet helemaal precies wisten.Daar aangekomen,hadden alles bij ons,nu eindelijk ook een rekening omdat we een auto hadden gekocht en verzekerd.

Ze kijkt alles na en ook in de internationale rijbewijs(want we wouden geen gat in onze nederlandse rijbewijs,want ze mogen graag iets vernieteging hier)en zegt oke je mag de written test doen.Hehehe dachten we eindelijk het gaat lukken,ja voor Johann niet voor mij want ik moest ook een social security number hebben.Maar eerst Johann verder,die heeft de written test gehaald,moest in een ding kijken en de letters op zeggen,en daarna werd een foto gemaakt.En je moet gewicht doorgeven,je kleuren ogen en je lengte en dat staat allemaal op je rijbewijs.Dus hij had hem eindelijk,en dan ik nog.

Maar hoe kom ik aan een s.c.number,want de andere dame`s hier kregen geen een ,omdat het wettelijk ook niet mocht.Want ik mag hier niet werken dus heb je dat ook niet nodig.En ja hoe doen we dat nu.Maar eerst een tijd laten bezinken en op vakantie en dan verder.

Het zat me niet lekker want ik reed wel rond met mijn internationale rijbewijs en is wel een jaar geldig.Maar je mag hier er maar drie maanden mee rijden en dan moet je een amerikaanse rijbewijs.En ja die drie maanden waren nu echt wel om.

Johann gevraagd waar hij de s.c.number aangevraagd heeft,hij hoezo,nou ik ga er gewoon heen en vraag het aan en zie wel wat er gebeurdt.Dus er heen ,en de vrouw die mij hielp zei al ik weet het niet maar we proberen het.Heb uitgelegd waarom ik het nodig had.En weet je tot mijn verbazing en ook hare,kreeg ik mijn social security number.Yes kan ik ook de written test doen.

Na ik het eindelijk thuis gestuurdt kreeg de s.c. number,ik vol vertrouwen naar Lovington.Was aan de beurt mocht mijn written test doen,gezakt op 1 vraag.Ja balen maar kan gebeuren,gewoon taal barriere.Moest 8 dagen wachten en kon het weer proberen,twee weken later er weer heen,mijn test gedaan en yes gehaald.Ik was zo blij en eindelijk had ik ook mijn rijbewijs........................................euh dus niet.Ze zat heel lang in mijn internationale rijbewijs te kijken en zei dat deze niet goed was.Ik van toen mijn man hier was,was het wel oke.De zelfde dame had hem toen ook geholpen.Ja klopt zegt ze,maar ik heb toen een fout gemaakt.Nou ik baalde als een stekker,want kreeg het nog niet.Ik moest mijn nederlandse rijbewijs laten vertalen.Ik haar proberen te vertellen dat daar juist de internationale rijbewijs voor was.En dat kon ik haar niet aan verstand brengen.Ik had twee optie`s zei ze,mijn nederlandse rijbewijs laten vertalen naar engels en dan werd een gat in gemaakt.Nou dat wou ik dus niet,want dan moet ik in nederland weer opnieuw beginnen met rijden.Of ik deed de drive test.Dus heb maar voor de drive test gekozen.En als ik die haalde dan kreeg ik mijn rijbewijs want verder was alles goed.

Nou ik woensdag naar Lovington voor mijn drive test,naar de politieburo.Het mooiste komt ik rij er naar toe in onze eigen auto,en doe de test ook in onze eigen auto en wat zit er naast mij een politieagent.Die neemt de test af.Eindelijk aan de beurt,ja geduld moet je hier echt wel hebben.

In de auto,de politieagent naast me.En ik rijd weg en gaat er een paar keer een piepje af.Ik tegen de agent deze piep blijft doorgaan omdat u geen veiligheids riem om hebt.En hij deed hem netjes om.
Babbelen waar we wegkomen...en dan krijg je de standaard antwoord......die ik niet meer kan horen......ooooh daar wil ik ook een keer naar toe(sommigen weet echt niet waar het ligt)Ik gelijk van nee hoor daar wil je niet naar toe........hij kijkt me aan,van oh nee..........nee want daar is het koud en het regent heel erg veel,de straten zijn heel smal en heel veel verkeer.Oke euh nee dan denk ik ook niet.

En ben toch geslaagd hehehehe,moest een paar staten in rijden en hij zei je kunt wel rijden we gaan weer terug,nog geen rondje van 10 minuten.Wat was ik blij nu eindelijk mijn rijbewijs,gauw naar de overkant naar de motor verhicle department.Wachten,wachten en nog eens wachten.Gaat er gewoon een pauze nemen terwijl er mensen staat te wachten.Eindelijk aan de beurt,een jonge dame helpt mij,en die had  wat meegekregen van het gesprek van mij toen.En zei maar moest dat niet vertaald worden,mijn paspoort hield ze vast.Kon ik haar proberen aan verstand te brengen dat het niet daar om ging,maar om de rijbewijs,maar dat het niet meer hoeft omdat ik dus mijn drive test hebt gedaan.Ik stond daar al met een giga hoofdpijn,want ik was om 9.40 de deur uit gegaan en het was nu al weer 12.30 toen ik voor de balie stond.Heb een half uur moeten wachten omdat ze overal achteraan moest bellen,en ze wou me weg sturen zonder rijbewijs,en ik dacht blijf rustig,maar ga niet weg zonder dat papiertje.Heeft ze eindelijk haar collega gebeld die mij toen geholpen had en het ook nog gelukkig wist en die zij ook dat alles nu goed was,pfpfpfpfpfpf.Eindelijk,letters opzeggen een foto maken.Na zie het voor je, ik met een giga hoofdpijn,kwaad,gestressd en dan moet ik ook nog mijn bril afdoen bij de foto.Nou als de rijbewijs is zal ik het hier plaatsen.Er hoeft alleen nog een nummer eronder ,en gezocht hahaha.

Maar het was 13.00 dat ik eindelijk klaar was,zin in eten,dorst.Maar ik moest eerst door naar school,Maroeska ophalen en naar art les brengen.Het was 14.30 toen ik eindelijk rustig op de bank kon zitten en eten.Maar ik heb de rijbewijs en die pakken ze me niet meer af.

Zelfs dat dit hier al een belevenis kan zijn.

zondag 25 september 2011

24 september Chilli Fest in Hobbs

Ja er was een "groot " evenement in Hobbs.Zulke dingen zijn hier echt de uitjes,dus ook voor ons hahaha.We zijn met ons drieen geweest,Bruce bleef thuis want hij ging chatten met vrienden uit nederland.Het was een echt typisch feest voor hier,eten,eten,eten,eten en oja ook natuurlijk drinken.Hee wat is dat er is ook nog een auto show,country line dancers en een art martkt.

We hebben wat rond gelopen ,het is leuk om te zien hoe ze hier zulke feesten hebben en wat het precies inhoudt.







En dit zijn de country line dancers,het ging wel niet meer zo snel.Maar neem me petje af dat ze daar toch even stonden te dansen.




En natuurlijk heel veel plekken waar je kon eten,sommige hadden ook een hele grote bbq.




                                                    En ja dit hoort er dan ook bij.



donderdag 22 september 2011

Gewoon wat foto`s van alles door elkaar



                                                    Lekker even zonnen na het zwemmen




                                       Maroeska is daar deeg aan het maken voor cake.



                         Dat mag ik graag even doen heerlijk met Zorro knuffelen hahaha.




                Johann overheerlijke gehaktballen aan het maken mmmmmmmmmm




                                     De kids heerlijk aan het genieten in onze zwembad.




Mooi is dat he een kolibri,ik heb daar suiker water gemaakt en dat vinden ze dus heel lekker.Er komen ongeveer 2/3 kolibri langs.En de andere is een jonkie die op onze houtenbankje voor het huis zat en te roepen om zijn ouders voor eten.



Ben hier de krant aan het drogen,die was nat geworden door de sprinklers.Ja dat krijg je als de krant op de oprit wordt gegooid.



                                                        Euh,euh geen uitleg.





                           Maroeska en haar vriendin Sydney.Zij heeft ook al hier geslapen.





Slaapkamers van Bruce en Maroeska

Daar valt niet veel over te vertellen,alleen dat ze blij zijn met hun kamer.Bruce heeft een mooie grote slaapkamer en bed.

Rararara van wie is deze slaapkamer hahahahha.Een vriend Jonathan van Bruce stond ervan te kijken dat hij zo`n poster op de kamer mocht hebben,ach zei Bruce die heeft mijn moeder zelfs voor me uit gezocht......nou dan kun je nagaan hoe Jonathan keek hahaha.





En nu de slaapkamer van Maroeska,en raad eens van wie zij een fan is,ik kan er maar niet op komen.




maandag 19 september 2011

picknicken aan de Pecos River,Carlsbad

Zondagmorgen,de picknick mand in orde gemaakt,eitje gekookt,brood,beetje chips ,wat te drinken en water voor Zorro.

Op weg naar Carlsbad,Pecos River,ach 110 km rijden(voor een picknick hahaha) om er te komen,ruim een uur rijden is het.En wat zie je onderweg alleen kale vlakte,wat ja knikkers voor olie,en de verzamelpunt van olie.En verder echt niks .En ja hoor moeders natuurlijk naar de wc,en ja dan moet je wachten tot je bij Carlsbad bent.Het is niet dat ik groot en dik ben,mare achter de struikjes hier wil je niet zitten,en dan ook nog het gevaar dat je gaat zitten en dan een slang je aankijkt brbrbrbrb dat wil je toch niet hahaha.

De kids gelijk toen we aankwamen de speeltuin in,Johann op een bankje met Zorro,en de spullen uit laden.En genieten van de mooie uitzicht en het weer.





En wat zag ik in mij oog hoek een beestje heel snel lopen,en dan recht op staan.En als je er te dichtbij kwam ,weg in een holletje.Maar het is gelukt om er een foto van te maken,en volgens mij zijn dit stokstaartjes.Wel mooi hoor loop je daar rond en zie je voor je weg rennen over de voetpad,richting hun holletje.Er waren er best wel veel hier.


En toen een happie eten,hadden we wel zin in,als echte hollanders zaten we daar,pindakaas,jam,pasta mee.



                         En nog gewoon wat foto`s ,het was een heerlijke middag.




vrijdag 9 september 2011

Onze eigen auto

We hebben deze auto al een tijd terug gekocht,omdat ik hier echt niet zonder een auto kan.
Johann gebruikt de auto van de companie en ik rij dan zoals Johann zegt "jouw auto".

Nou ik ben heel blij met "mijn"auto hahahaha.Ik zal wat foto`s plaatsen.Want er zijn wat nieuwsgierig hoe de auto eruit ziet.Voor de amerikanen is dit een boodschappen auto,de collega`s van Johann moeten lachen als we zeggen dat dit echt wel een redelijk auto voor in nederland is.

Wij zijn blij met onze "kleine boodschappenauto".Het is een chevrolet cruze.




donderdag 8 september 2011

Fort Worth 4

En ja na we bij Southfork Ranch zijn geweest,waren de kids aan de beurt.En hebben iets gekozen wat we allemaal wel zin in hadden.We zijn daarna Mr Ripley`s believe it or not geweest.Daar aangekomen zagen we een heel mooi pand en wat bleek dat er meer dingen binnen zaten om te kijken en te doen.We zijn ook naar een wassenbeelden museum geweest en we hebben in een spiegeldoolhof gelopen,en we konden ook nog in een soort kamer in het donker lopen en tussen de laserstralen door.Het was gezellig en leuk om te doen.

                                                 Mr Ripley`s believe it or not






                         De spiegeldoolhof doorlopen met handschoentjes aan,het was lachen




                                                   De wassenbeelden museum







Dat was ons weekend,gezellig ,druk en vermoeid.Nou tot de volgende keer .