dinsdag 30 oktober 2012

Sporten

We mochten deze week kijken bij Maroeska`s danslessen.Ze doet twee keer in de week dansen,Jazz ballet en Hip Hop.En heel misschien gaat ze binnenkort ook nog tapdansen erbij doen.
Was heel leuk om te zien,ze heeft best al wat geleerd,en de lol wat ze er in heeft is mooi om te zien.





En Bruce heeft elke dag 1 uur lang gewicht heffen/conditie training en na school gaat hij gelijk door van maandag tot en met donderdag ,met tennisles van 1,5 uur lang.Hij is heel erg druk zo,s`morgens tegen kwart over 7 de deur uit en is tegen 18.00 weer thuis,eten, huiswerk ook Nederlands,en dan is tijd om te slapen.Elke zaterdagmorgen grasmaaien ,hij heeft twee adressen .

En zo blijven ze mooi bezig.En Bruce verdiend zo mooi geld bij en Maroeska verdiend geld door Zorro uit laten.






Pumpkin Day

Maroeska had vrijdag een pumpkin day,rekenen,taal noem maar op alles had met pumpkin te maken.Zelfs eentje leegmaken en de zaden tellen,nou dat vond maroeska echt niet fijn hahaha,ze schreef de aantallen van de zaden wel op.En daarna was een kleintje schilderen.

Ja ik was natuurlijk ook aanwezig en heb foto`s gemaakt.












School

We kregen een paar weken terug nog een brief van Bruce zijn school.
Het ging over vorig schooljaar.Hoe hij het deed op school.

 

En natuurlijk trots op hem.Hier komt nog een brief van school,en dat gaat over hoe je rijdt als je drank op heb.We moesten teken of we het goed vonden dat Bruce in een golfkarretje mocht rijden met een speciaal bril.Als er ongelukken gebeurdt dat de school niet verantwoordelijk voor is.


 
 
Ja hier moet je voor alles tekenen,ook als de klas van Maroeska weg gaat,naar een ander locatie met de schoolbus,moeten wij daar toestemming voor geven,anders mogen ze niet mee.
 
En nu twee brieven en dat zijn de rapporten van de kids........nou ja van Bruce lijkt wel een vodje.
 

En ze hebben toch maar weer hele goede cijfers,ach we hebben gewoon geweldige kinderen hahaha.

Een paar weken terug hebben wij op Bruce zijn school een presentatie gegeven over Nederland,en dat hebben wij in twee klassen gedaan.We hebben een powerpoint gemaakt met wat foto`s zoals ,haring eten,cafetaria eten,veel fietsen,klompen ,straat beeld ,hoe de huizen bij ons eruit zien en ook over wiet.Want dat vinden ze hier heel erg intressant dat het bij ons legaal is.Het was heel leuk om te doen,ook hebben we over dingen gehad dat bij ons anders is,zoals hier is alleen de lagere school verplicht en daarna niet meer.Er wordt niks meegedaan als je niet naar school gaat.Er is dan geen leerplicht meer.En thuis les geven mag ook,door jezelf.

We hadden ook wat te eten mee,brood met appelstroop,bebogeen en wat stukjes kaas.nou dat is ook wel in de smaak gevallen,vooral de kaas en bebogeen.

Maroeska heeft dit laast nog gemaakt een project van science.




 
 



 
 
 

vrijdag 12 oktober 2012

Santa Fe en omgeving deel 4

Nou al weer de laatste dag.We hebben een mooi rit gemaakt.We hebben de Turquoise Trail gevolgd,tussen Albuquerque en Santa Fe in.Kom je langs leuke kleine gehuchtjes,en een hele mooie omgeving.

We zijn eerst langs Cerrillos geweest,daar zou een pet zoo wezen.Wou Maroeska graag langs.Nou we reden het dorp......euh gehucht.....euh paar huisjes in.Nou ja ik val echt in de herhaling,wat een puinhoop en armoede .En de pet zoo,was ook niks ,Maroeska is er niet eens in geweest.Heb wel een foto van het uitzicht gemaakt,en van de trading post.



Nou dat was dat hahahahha........en nu verder naar het volgende gehucht.Dat was een hele leuke stop ,het gehucht heet Madrid.Een heel gezellig plek is dat,leuke kleuren huizen,veel kunst.Echt iets voor toeristen.Wij waren hier nieuwsgierig naar een Diner,daar is een stuk van de film Wild Hogs opgenoemen,met John Travolta,een leuke film is dat.

De diner gevonden,en wij dachten gaan we daar lekker even wat drinken,hahahhahah is dat geen Diner meer,maar een shop.Met de eigenarese gesproken en zij vertelde,deze Diner is speciaal gebouwd voor de film,en de opnames zijn hier werkelijk binnen gemaakt.Maar na de film is het nooit een Diner geweest gelijk een shop.Het heeft deze plek wel mooi op de kaart gebracht.






En nu wat foto`s van de straat met zijn leuke huisjes.

 




 En dit blijf ik gaaf vinden......al die brievenbussen op een rij.

 
 
 
En op weg naar Sandia Crest,we reden ook nog door Golden..........froem...........en we waren het voorbij.Je kon daar een kerk bekijken...........euh een hek ervoor.Wat wel leuk is om te vertellen ,deze paar huizen zou eerst de naam in 1839   El Real De San Francisco de Paola,het was vroegen daar een goud mijn.Maar toen er eindelijk een post office kwam,was er al een ander plaats die de naam San Franciscos,en toen is het Golden geworden.Maar nu is er niks meer.
 
 
Sandia crest ga je een berg omhoog,de hoogste punt is 3500 meter,en daar hebben we heel even van de uitzicht genoten.......want het was daar wel een beetje koud .
 

 
 
 
 
 
En we zijn nog meer kleine plaastjes gekomen ,maar we zijn gewoon door gereden ,naar onze volgende stop.De Tent Mountains,dat was super gaaf.Dat ligt ook in een reservaat van de Pueblo de Cochiti.Bij het dorp een bord met deze tekst erop.
 


Kan me wel voorstellen dat ze dit plaatsen.....geen pottekijkers door hun dorp,en bij de begraafplaats waar je ook langs komt,een bord geen foto`s maken.Ik vind ook als je respect voor de mensen hebt en de doden doe je dat ook niet.Want bij de Taos Pueblo,daar had je ook een begraafplaats en ik zei al direct dat zet ik niet op de foto,dat hoort niet ,terwijl het daar wel mocht.

Een klein stukje rijden en toen waren we bij het internatiol park,Kasha-Katuwe Tent Rocks.
Nou dat is ook heel erg bijzonde rom te zien,het is helemaal een natuur verschijning,het is ontstaan ongeveer 6 tot 7 miljoen jaar geleden.Door eruptie van een vulkaan.De naam Kasha -Katuwe is een traditioneel taal (Keresan) van de Cochiti,en het betekent......White cliffs......

We hebben daar ok wat rond gelopen,soms een beste klim,vooral Johann met zijn rug,maar het was zekers de moeite waard.ik zou zeggen geniet van deze mooi natuurlijk bijzondere verschijning.








 
 
en dit ja wat zeg ik er van.........is toch wel heel erg bijzonder ....hahahha
 
 
 
En dat was onze weekend,waren we ook wel effe aan toe.We hebben er weer van genoten.