zondag 18 maart 2012

Grand Canyon deel 1

De eerste Europeaan die de canyon zag was de Spanjaard García López de Cárdenas die het gebied in 1540 verkende. Lang voor die tijd was het gebied reeds bewoond door Indianen, waarvan sommigen hun nederzettingen bouwden in de wanden van de Canyon. Momenteel wonen nog steeds zo'n 500 indianen in de Grand Canyon.

Het Nationaal park Grand Canyon was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. President Roosevelt was een groot voorvechter voor het behoud van het gebied en kwam er vele malen om er op poema's te jagen en te genieten van het overweldigende uitzicht. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim, maar er zijn ook bijzonder rustige plekken te vinden. De canyon is meer dan 1600 meter diep. Het is mogelijk er in af te dalen maar dit vergt, vanwege de grote diepte en de enorme hitte, een goede conditie en nog betere voorbereiding. Hoe lager men komt, des te hoger de temperatuur wordt.

Sinds 21 maart 2007 kan ook de Grand Canyon Skywalk bezocht worden, een glazen brug die 1200 meter boven de begane grond hangt. Deze is echter niet te vinden in het nationale park, maar bij Grand Canyon West, het gebied van de Hualapai-indianen, die dan ook de exploitatie in handen hebben.

North Rim

De North Rim van de Grand Canyon is de benaming voor de noordelijke rand van de Grand Canyon. De North-Rim is bereikbaar via lokale weg 67 door Kaibab National Forest, die begint bij Jacob Lake. In de winter is deze weg gesloten.Het is niet zo toegangelijk als de South Rim.

South Rim

De South Rim van de Grand Canyon is de benaming voor de zuidelijke rand van de Grand Canyon in de omgeving van Grand Canyon Village.
Over het algemeen worden de uitzichten op de Grand Canyon vanaf deze kant als spectaculairder ervaren dan de uitzichten vanaf de North Rim (noordelijke rand). De South Rim is aantrekkelijker voor toeristen omdat er meer faciliteiten (restaurants, verharde paden, kampeerplaatsen) zijn dan aan de North Rim.



Hoe het is om daar te staan en dit mooie natuurlijke wonder aan te schouwen is niet te beschrijven.
Het is overweldigend,eng,gaaf,super er gaat verschillende emotie`s door je heen.Zoiets als het kan moet je zelf aanschouwen om te weten hoe dat is.....Volgende pagina allemaal mooi foto`s van de Grand Canyon......Ga lekker zitten en geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten