maandag 30 april 2012

1 jaar in Amerika

Ja 25 April was de dag,dat we al 1 jaar in Amerika wonen.Wat is de tijd snel gegaan.We hebben veel gezien,meegemaakt,geleerd over verschillen,andere cultuur,gehuild,missen,genieten en echt naar ons zin hebben.

Het was onvoorstelbaar eigenlijk hoe snel we hier onze plekje al hadden,vooral toen onze spullen er waren.Een huis wat niet van jou is,toch eigen aan voelt.Tuurlijk zat er tussen door ook wel wat verdriet  van het missen van familie en vrienden.En ook de kleinste dingen wat bij ons in Nederland heel normaal is,zoals op vroege lente dagen het vele gezang van vogels,bloemen die groeien en ruiken en bomen die heerlijk groen worden en met de herfst  dat de bomen,de hele mooie herfst kleuren krijgen.

Maar wat we niet misten was,de ikke ,ikke eerst status,het arrogantie van sommige mensen,in de winkels alleen aan zich zelf denken midden in de pad gaan staan.Het niet even de deur open laten voor je,of het niet helpen met koffers als je de trein in moet,het liefst je nog omver lopen omdat ze graag zelf naar binnen willen.Zo zijn natuurlijk niet alle Nederlanders,maar dit kom je wel vaak tegen.


Ja Amerika ik blijf het zeggen,het is een heel bijzonder land met heel bijzonder mensen.We zien ook wel dingen wat we zeggen,he dat zou ook niet verkeerd zijn als we dat ook in Nederland hebben ,of doen.

En als we zien hoe onze kinderen in deze jaar gegroeid zijn,figuurlijk en letterlijk.Maroeska heeft de eerste 6 maanden wel moeilijk gehad,en wou ook terug,wou niet meer hier blijven.Was ook boos dat we uberhaupt hier heen zijn gegaan.En nu ,nu gaat het super met haar,vanaf December nadat wij naar Nederland zijn geweest.Ze vind het hier heel erg fijn,en hoopt dat we zelfs wat langer mogen blijven.
Ze doet het ook heel goed op school,heeft vriendinnetjes.Wat wil je nog meer.

En Bruce heeft ook in begin soms wel moeilijk gehad,vooral dat hij zijn vrienden(innen) miste.Maar hij had snel zijn thuis plek hier gevonden.En dat in een pubertijd,hij doet het ook heel goed.Zit echt goed in zijn vel.Zijn zelfvertrouwen is hier echt gegroeid.Ik denk dat hem juist goed heeft gedaan dat wij hier heen zijn gegaan.Doet veel aan sport en gaat met vrienden naar de bios of komen hier.En van Bruce mag het ook wel wat langer duren dat we hier zijn.

Nou wat wil je nog meer als ouders.Twee kids die het hier helemaal naar hun zin hebben,goed doen op school.

Nou dat moest natuurlijk gevierd worden,niet alleen dat we hier een jaar zijn,maar ook hoe we ons hier voelen.We hebben vrienden en collega`s van Johann uitgenodigd.Bijna iedereen is gekomen,het was heel gezellig en veel eten.We hebben zelfs planten gekregen en een bordje om op te hangen met Friends,Family Gather here.

Een week van te voren waren Johann en ik al bezeg met Nederlandse gehaktballetjes te maken.En de dag voor de BBQ heb ik bijna honderd kippevleugeltjes,dumstiks gebakken in de oven.

En op de dag zelf hebben ook nog wat vrienden wat eten mee gebracht,een vriendin Nancy zij bracht haar overheerlijk carrot cake.En een duitse buurvrouw nam apfel kuche mee.

Het feest begon om 16.00 uur en de laatste ging om 00.30 .We waren ook best wel moe hahahah.
Het was een geslaagde feest,en gelukkig waren de gasten daar ook mee eens..hahah.























                                                      OP NAAR HET TWEEDE JAAR




Geen opmerkingen:

Een reactie posten