maandag 10 december 2012

Mariachi christmas 2012,deel 1

Mariachi christmas,is een Mexicaanse kerstfeest.Ze vertellen een verhaal over jesus en alles wat erbij hoort en dan met hun traditie en hoe bij de Mexicanen het verhaal gaat.Ik begrijp niet waar ze over zingen om dat het allemaal in het Mexicaans is.Maar het klonk soms toch echt niet verkeerd.

Ze gebruiken ook tijdens deze feesten een piñata.

Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus .
Piñata's komen van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China. Piñata's worden gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen.

 De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt.
De piñata is niet erg sterk. Hij bestaat vaak uit stro, papier-maché of klei. Vroeger had een piñata meestal de vorm van een dier (vaak een ezel) of mens.
De traditionele Mexicaanse piñata is een zevenpuntige ster, waar elke punt voor een van de zeven hoofdzonden staat. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende figuurtjes beschikbaar, zoals auto's, tekenfilmfiguren en dergelijke.

Het was leuk om dat ook eens mee te maken,sommige deuntjes herkende je van bekende kerstliedjes.

Heel veel scholen gingen er vandaag er naar toe,heb nog nooit zoveel schoolbussen bij elkaar gezien voor een uitstapje.











                            En nu foto`s van de dansers ,zangers en muziekanten.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten