dinsdag 5 juli 2011

4 th of July

Ja onze eerste grote feestdag in Hobbs,een belangrijke dag voor de amerikanen.Toen is de onafhankelheisdverklaring getekend.Een beetje hebben we mee gedaan zoals de vlag uit hangen.



En wat hebben wij die dag zoal gedaan,nou ik eerst om 9.00 uur tot 11.45 uur nagels laten doen.Er zaten wat los en heb er een hele nieuwe set gekregen.Ze wou er niks voor hebben ,nou dat kon ik niet en heb toch de helft betaald.Ik heb iets met haar,wat zij natuurlijk niet weet.Ze raakt me door de situatie waar zij in zit.En dan kan ik het niet over mijn hart krijgen dat ze het voor niks doet.
Johann heeft wat klusje in het huis en om het huis gedaan.En daarna lekker met ons 4tjes naar de subway voor een broodje.

Staat daar een oude vrouw achter de balie,we  denken dat ze rond de 60/65 jaar zit.Dat is natuurlijk niet oud,maar zoals zij erbij liep wel,ze kon ons slecht verstaan,liep te wachelen en kon ook niet goed rekenen.Vanaf dat Bruce zijn broodje heeft besteld en tot aan Johann toe,want die was het laaste.Heeft het 25 minuten geduurd,ze kon het eigenlijk niet aan.We hebben ook in intappes gegeten anders werd je broodje koud.En dan zit je daar binnen en te proberen van je broodje te genieten,en dan zie je haar weer staan en strubbelen met wat ze moet doen.Zulke dingen komen bij ons allemaal wel binnen.
nog even boodschappen en dan lekker naar huis.Nog wat klungelen en de kids achter de play station en wij lekker even hangen op de bank.

Een collega van Johann kwam en we gingen bbq,johann de kok buiten bezig en ik de hele kleine keukenprinses binnen de wedges op warmen ahhaha en sla ,ja die heb ik dan wel zelf gemaakt.







En daarna wachten met ons 4tjes op het grote vuurwerk.Dat werd vanaf het Zia park afgeschoten ,dat is een park met een casino en een paardenrenbaan.En ons werd verteld dat we het vanaf hier het heel goed kon zien.En tegen 21.15 uur werd het afgeschoten en of dat het mooi was en we konden het heel goed zien vanaf ons achter tuin.Heb nog een paar foto`s gemaakt,en zal de mooiste hier laten zien.







De dag hebben we wel heel zwaar en bijzonder afgesloten.Hoe we op deze gesprek kwamen is niet belangrijk en weet het ook niet meer.Maar we spraken over pa en ma,de opa en oma van Bruce en Maroeska.Maroeska vroeg ineens hoe dat gaat een crematie en toen werd er herrinneringen op gehaald.De leuke dingen,maar ook de mindere leuke dingen,hun overlijden.Hoe dat is gegaan en wat ze voelde en Maroeska en Bruce kunnen oma heel moeilijk nog voor de geest halen of helemaal niet.Bruce weet nog wel wat dingen wat hij samen met zijn opa heeft gedaan,zoals naar de stadt en dan appelsap drinken en dan met een appeltaartje.En Maroeska vertelde dat ze bij mij was toen pa ik  heb gevonden.Maroeska moest toen van mij met de schoonmaakster beneden blijven.En gelukkig dat ik het zo aan voelde dat er iets niet klopt want het was ook zo.

En dat Bruce vertelde dat hij zijn opa nog heeft gevoeld toen hij was overleden,dat opa een hand op zijn schouders legde en tegen Bruce zei:jonge het komt wel goed.Maroeska was bang omdat ze niet snapte wat die oude vrouw bij haar bed moest,en volgens ons was dat oma.
Daar hebben we over gepraat en wat gehuild.En dat we ze nog steeds missen ,het is niet minder geworden het missen maar anders.

En Bruce en Maroeska hebben samen geslapen en Zorro ook nog bij hun,het was best een bijzondere dag voor ons.En zo zullen wij altijd 4 juli hier aan denken.

Ik wil graag iedereen bedanken voor het lezen en de reactie.Dat vinden wij heel fijn.

4 opmerkingen:

  1. Wat een verhalen Miranda. Wat zie je er trouwens enorm goed uit op die foto's! Dat moest me even van het hart ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. euh dankje Donja ,wordt er een beetje verlegen van....en beetje hoor hahahaha

    groeten Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere dag Miranda en wat een dierbare herinnering voor je kinderen later.

    En ik vind ook dat je er geweldig goed uitziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat jullie de 4th of July ook mee hebben gevierd!
    Wat zie je er goed uit in die jurk Miranda, echt super!

    BeantwoordenVerwijderen