zaterdag 10 maart 2012

Trip naar Las Vegas,deel 1

De eerste dag,vrijdag om half 6 vertrokken naar Holbrook Arizona.Het was in Hobbs niet zo mooi weer toen we vertrokken,koud en het begon te sneeuwen.

Doordat we zo vroeg vertrokken hebben we een mooi stukje natuur gezien,prachtige roofvogels en soort herten.De roofvogels kregen we jammer genoeg niet op de foto ,maar de soort herten wel.



                                 Het weer werd er ook niet beter op,we hadden zelfs niet ver zicht .


Het was een goede rit,we hebben 880 km gereden,en het ging snel.Onderweg riep Maroeska nog......he moet je zien,er lopen hier heel veel cows(koeien)...hahhahha....Engels en Nederlands door elkaar.
We zouden onderweg brood eten,alles meegenomen en s`morgens brood uit de vriezer,en toen we zin hadden om te eten was het brood nog niet helemaal ontdooit,hahhaha zo fris was het onderweg.Toen zijn we ergens gestopt,het zag er heel goed uit,en we hebben goed gegeten.

Eindelijk bij het hotel,die er heel goed uit zag.Hebben we daar maar brood als avond eten gehad.



Volgende dag op tijd uit bed en op naar de breakfastroom.Het was er ontzettend druk,er was een bus uit Canada met toeristen(oudere mensen).Johann en Bruce gingen bij een echtpaar aan tafel zitten en kwamen aan de praat.Zat daar een echtpaar die kwamen allebij uit Nederland,lang geleden.Zij kwam uit Groningen en hij uit Friesland.Zij was toen 6 jaar en haar man 15 jaar,en ze hebben elkaar toen in de kerk leren kennen.Onvoorstelbaar toch zit je daar aan tafel met mensen die geboren zijn in Nederland,wat kan de wereld dan klein zijn.

We hebben onderweg mooie dingen gezien,groot en ontzettend groot.Toen we in de staat Arizona kwamen,zagen we al dat de Navajo indianen hier veel zitten.Veel armoede van die mensen gezien,en dat die mensen van hun eigengemaakte souvenieren leven.Ben daar nog steeds van onder indruk,hoe ze zijn behandeld en nog.Ze hebben toen land gekregen als een goed makertje,en als je in d ereservaten woont,hoef je geen belasting te betalen.Maar je moet verder dan ook voor alles zorgen zoals scholen,zorg noem maar op.We kwamen langs een dorp Gap,en daar was het heel goed te zien,de armoede.We zijn gestopt bij een tankstation,en daar stonden twee Navajo indianen,en die vroegen mensen op een paar dollar,ons ook.ik voelde me daar niet prettig ,was naar de toilet geweest en zei ,mijn gevoel zegt dat we hier weg moeten gaan.Of het terecht was weet ik niet,maar wou er niet langer blijven.





En daarna weer verder naar Page ,Lake Powell.Mooi stukkie natuur gezien,de bergen onvoorstelbaar hoe groot,en hoe sommige stukken glad zijn van de bergen.





Toen effe stoppen voor een mooie uitzicht,maar eerst allemaal naar de toilet.Ja pech er is niet een fatsoenlijke toilet,maar een dixie.Gelukkig desinfecteerde doekjes bij ons,dus effe maar eerst schoonmaken,en ja dan maar de uitdaging aan.Gelukkig stond dat ding goed vast,want hij stond niet zover van d eafgrond af ....hahahha...effe een stevige wind en daar ga je,dacht ik toen ik erop zat.......en de rest van mijn fantasie .....brbrbbrbr...hahahah.



                                                      Daarna wat foto`s van het uitzicht.




Daar stonden ook wat kraampjes met Navajo indianen,die hun eigengemaakte sieraden verkochten.
Ik vind gezichten waar je aan kunt zien dat mensen hebben geleefd,een zwaar leven,mooi.Ik raak daar echt van onder indruk en raakt me.Deze oudere dame heb ik op de foto kunnen zetten.




En ja toen kwamen we de Horsehoe blend tegen,wat is dat mooi zeg.Onvoorstelbaar dat zoiets door de natuur gevormd is.We moesten een stukje lopen,en wat heel apart is,we moesten naar beneden lopen om bij de horseshoe Blend te komen.Kijk en geniet.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten