woensdag 18 april 2012

Weekend San Antonio in Texas,deel 4

S`morgens op tijd eruit om naar Corpus Cristi te gaan.We waren op zoek naar de beach,en wat zagen we daar een groot schip ,de USS Lexington.Deze schip was verloren gegaan,maar ze hebben het helemaal weer opgebouwd en gebruiken het nu als een museum.Het heeft ook gediend tijdens de Pearl Harbor,en er is daar ook wat gefilmd voor de film Pearl Habor.

Nou de heren waren helemaal blij om eindelijk zo`n groot schip van dichtbij te zien en ook naar binnen gaan.Het was voor de dame`s ook wel interesant,en wat zijn de gangen daar smal zeg.En ik vind het onvoorstelbaar dat ze daar toen hun weg konden vinden zonder te verdwalen.Er staan  nummer op elke dek,gang en soms op deuren,maar toch je moet het maar allemaal begrijpen zeg.......

Er is daar ook van alles aanwezig,het is net een klein dorp op het water,ze hadden doktoren,tandarsten,gynecologen,chirurgen,apotheek en slagerij en een klein winkeltje en natuurlijk de keuken voor de maaltijden.Ik zou helemaal gek worden als ik daar een paar weken op zat en geen kant op kon,en alleen maar door die nauwe gangen lopen.We waren helemaal naar beneden gegaan voor de machine kamer,en dan loop je echt rond in een cirkel,dat gevoel heb je..................want je weet echt niet meer hoe diep je zit en of het in het midden is of achter,voor in het schip.................En ik had echt, kom ik wil er nu uit wil de lucht zien,en ja dan loop je maar tot de route eindelijk naar boven leidt.



De USS Lexington (CV-16) was een vliegkampschip van de Essex-klasse. Ze kwam in dienst in februari 1943 en heeft veel acties meegemaakt in de Pacific in de Tweede Wereldoorlog. Ze bleef uiteindelijk in dienst tot 1991, langer dan welk ander schip van de Essex-klasse.

En de schip heeft 16 verdiepingen................onvoorstelbaar he.

                                                              En nu wat foto`s
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten