maandag 16 april 2012

Weekend San Antonio in Texas,deel 3

De Alamo is het bekendste begrip uit de Texaanse Revolutie. De Alamo was eigenlijk een katholiek missiegebouw in San Antonio, het centrum van de Texaanse Onafhankelijkheidsbeweging.

Op 23 februari 1836 overviel de Mexicaanse generaal Antonio López de Santa Anna (1797-1876) met 5000 soldaten het stadsgarnizoen waar slechts 180 tot 200 Texaanse strijders gelegerd waren. Onder hen ook de kolonisten Davy Crockett en Jim Bowie. De beperkte groep Texanen trok zich terug in de Alamo. Ze zouden zich niet overgeven en de belegering zou tot 6 maart duren.
 De Texanen geraakten zonder munitie en werden daarop door de Mexicanen bestormd. Alle mannen werden gedood.

Rond de Alamo bestaan veel legendes, waarvan de waarheid vaak hoogst dubieus is. Zo zou Davy Crockett zich tot het laatste moment hebben verdedigd tot de dood erop volgde. Er is echter een dagboek van een Mexicaanse officier gevonden die dit tegenspreekt; Crockett zou in werkelijkheid gevangen zijn genomen en ter dood gebracht zijn. Verder zou William Travis een lijn in het zand getrokken hebben. Degenen die de Alamo wilden blijven verdedigen (en dus hoogstwaarschijnlijk zouden sterven) moesten de lijn oversteken.

 Alle verdedigers, op de Franse veteraan Louis Rose na, zouden de lijn overgestoken hebben. Louis dook onder bij een familie die later een verslag, waarvan ze beweerden dat het van Roses hand was, zou publiceren. Volgens weer een andere legende liet Santa Anna, alvorens het vuur te laten openen, elke avond de degüello spelen, een muziekstuk dat de Spanjaarden in de strijd tegen de Moren speelden om aan te geven dat iedereen gedood zou worden.

En nu wat foto`s ervan,we mochten er niet veel maken vooral binnen niet,dat was wel jammer.







Er liepen ook mensen rond,in de kleren die ze toen droegen en uit leggen over wapens en hoe de mensen toen leefden.En Maroeska heeft ook geleerd hoe ze vroeger een popje maakte van mais bladeren.









En nu wat foto`s van de tuin,er liep ook een eenkhoorn en die was helemaal niet bang voor de mensen.Die ging gewoon verder wat hij/zij mee bezig was.En we zagen ook een hele oude boom,en de takken waren zo zwaar dat die met ijzer draden vast zaten.





San Antonio is een mooie stadt,en nu komt het ............Johann en ik dachten dat het een kleine stadt was......................euh blijkt het de zevenste grote stadt te zijn van Amerika..............duh niet klein hahahha.S `avonds zijn we nog met de kinderen naar een soort klein pretpark/dolle pret geweest.Dat was maar een kleine anderhalf uurtje rijden ..........jajajajajaj we lijken al echt amerikanen hahaha.

De kids vonden het geweldig hebben heel vaak in een kart gezeten,en daarna zijn we nog op de terug ook nog weer even langs de river walk geweest.Het was dus best laat voor we weer terug waren in het hotel.Volgende dag gingen we naar Corpus Christi.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten