zaterdag 30 juni 2012

De taal

Het engels spreken we aardig goed,natuurlijk nog wel met wat fouten.En soms krijg je wel hele leuke versprekingen/uitspraken.

De kinderen spreken echt met een amerikaanse accent,als die praten kun je helemaal niet horen dat het buitenlanders zijn.Zelfs Maroeska met haar gedrag,ze is een echt amerikaanse girl,met haar overdreven reactie`s .....hahahahahhahahaha.........zelfs haar knuffel,ik moet echt vragen om een Nederlandse knuffel..............hahahaha.

Ja van johann en mij kun je het nog wel een .................ahum.......een beetje .....euh...........nee...........echt wel horen .En ja dan krijg je wel eens iets aparts.

Een paar uitspraken van mij..................ik vertelde mijn vriendin dat ik naar de salon ging om mijn nagels te doen...............Nancy I`m going to saloon for mine nails..............ze kijkt me aan en begint te lachen....so you are going to the saloon.......euh yes.............Geen idee wat ik verkeerd zei..........Heeft ze me het uit gelegd.....saloon ,ga je naar toe om te drinken dus een cafe,euh dus niet voor de nagels..............voor de nagels heet salon.........oke hahahhaha wat geleerd.

Samen met Nancy lekker weg geweest en het was tijd voor de lunch,ze vroeg of we samen gingen lunchen voordat we naar huis gaan....oke.
Maar zo ging het gesprek in het engels.

Nancy:Do you have time?
Ikke:Yes on mine cell phone.
Nancy(nog een keer):Do you have time?
Ikke :Yes on mine phone and show it to her.

En toen begon het lampje te branden,ze bedoelde of ik nog wel genoeg tijd had om samen te lunchen.

En nu wordt ik geplaagd als me gevraagd wordt of ik wel tijd heb ...........hahahahahahha.

Maar het ergste verspreking heb ik deze week gehad.We waren in I Hop aan het eten,en het smaakte heel goed.Er zat echt smaak aan en dat ie hier echt wel heel bijzonder.Ik dus tegen de serveerster,wil je doorgeven aan de kok dat het goed smaakte.

En toen werd er gelachen door Johann en Maroeska.

En wat zei ik in het engels...........Do you wanna say to the cock that the dinner teast very good.
Nederlandse vertaling...................Wil je tegen de lul zeggen dat het eten goed smaakte.
Oeps...................hahahahah het is dus cook.Ik zei de woord kok op zijn Nederlands,en ja dan krijg je toch wel iets heel anders.

zaterdag 23 juni 2012

Concert The Bellamy Brothers

Gisteravond,22 juni,uit eten geweest in Lovington met vrienden,Nancy en Peter.In een gezellig restaurant The Lazy 6.En daarna naar een open lucht concert van de Bellamy Brothers.Dat was heel gezellig om naar te luisteren,vonden de kids ook.......kijk goed naar hun op de foto`s hahahahahah.

Het koste niks,door sponsoren.Ze hadden een week hiervoor ook een optreden en toen moest je $ 69  betalen.En nu alleen je eigen stoel mee nemen en luisteren.Heerlijk toch.





Zoals je ziet de beide kids hun koptelefoon op ......hahahahahha








En bij you tube kun je luisteren naar liedjes van hun.....De bekende liedjes zijn wel,


Let Your Love Flow
If I Said You Had A Beautiful Body

dinsdag 19 juni 2012

Oogarts

Als je hier je ogen wilt laten testen om te zien of je een nieuwe bril wilt.Ga je een afspraak maken bij de oogarst en niet zoals wij bij de opticien.Op zich is dat niet erg,maar dan kom je daar binnen en moet je een lijst invullen.Wie je bent ,wie de verzekering is,hoofdverzekeraar,wat is je relatie met die persoon,je adres.................en nu komt het............................je gewicht, hoe lang je bent............en wat voor ziekte je we niet hebt gehad...........rook of drink je.



Zie hier de formelier.







En je bloeddruk wordt ook nog opgemeten,ben heeeeeeeeeeeeeeeel wat jaren niet meer bij de oogarst geweest.Maar volgens mij gaat het echt niet zo in Nederland.Heb wel een mooi bloeddruk hahahahha 110/70.

                            En zo zie je maar weer het blijft ons ook nog steeds verassen.

zondag 17 juni 2012

School van beide

Heb nog wat foto`s van de laatste dagen op school.Bruce heeft nog een presentatie gehad over vulkaan.Kon er natuurlijk niet bij zijn,maar heb wel foto gemaakt van wat hij heeft gemaakt.En de cijfers waren goed,5 verschillende cijfers gekregen tussen A en B.



Maroeska had nog een project en dat ging over kastelen en wat er daar gebeurd,daar werkte de hele klas aan.Verschillende groepen met verschillende projecten.Maroeska en paar van haar klas ging over kastelen en die hebben ook een stukje toneel gedaan.Over het bewaken van de kasteel.Maroeska heeft ridder kleding zelf gemaakt van een vuilniszak en afgewerkt met duck tape.Het zwaard is ook zelf gemaakt.Knap werk he.





Bruce gaat morgen voor de tweede week naar school,hij doet een soort summer camp ,en krijgt les over math en meer.Hij krijgt in 4 weken de stof,waar ze normaal een school jaar over doen.Het is 5 uur achter elkaar rekenen en nog eens rekenen.Hij begint om 9.00 tot 14.30,waar een half uur pauze inzit.Als Bruce hier een goede cijfer voor haalt hoeft hij dit dus niet meer te doen in de nieuwe schooljaar.Dan krijgt hij op math gebied makkelijker.Bruce krijgt hier ook credits voor(punten) en die zijn heel belangrijk als je verder leert en naar college gaat.We vinden het knap dat hij dit doet,Bruce koos hier zelf voor.Petje af jonge.




zaterdag 16 juni 2012

Het Weer

Het weer kan hier ook best heftig zijn,heel erg hard waaien,regen ,dikke hagelstenen.En of er een tornado zou komen.We hebben ook nog rond gereden om te zien hoeveel water op de straat lag.Want ze kennen hier niet zoals wij dat hebben, zoveel putten.Je ziet hier en daar geulen waar het water samen komt en dat gaat weer naar een voetbalveld.






En hier kun je zien dat de straten best onder water staan.







Je krijgt wel mooie foto van de lucht


donderdag 14 juni 2012

De vakantie in Amerika!!!






Miranda heeft al geschreven wat we allemaal hebben gezien en gedaan, en dat was heel veel! GEWELDIG!!!



Het was een geweldige tijd in Amerika, en ik moet zeggen dat ik ook dingen ben tegen gekomen waarvan ik denk......nou jaaaa zeg!



Alles is groot daar....haha alles? ;-))) Natuurlijk niet alles met eigen ogen gezien...



Een fles ketchup......jeetje daar doe ik 5 jaar mee!

Als je in de supermarkt bent dan kijk je je ogen uit.....grote hoeveelheden!

Alles is veel en groot en Miranda had het al aangegeven , maar als je gezond wilt eten dan kost dat heel veel moeite!

Ongezond...daar ligt de winkel vol mee!



En zoet......volgens mij stoppen ze overal suiker in......zelfs het brood is zoet!

Alles smaakt anders.....

Is niet erg, is natuurlijk ook een hele ervaring maar als je daar woont en je wilt niet dik worden.......poehhhh heee hele klus! 

Dan moet je doen waar ik een hekel aan heb.....SPORTEN!

In Nederland moet je natuurlijk ook opletten wat je eet maar dan is de gezonde keuze makkelijker omdat dat gewoon wel in de winkel ligt!!



Gelukkig had ik Miranda......die heeft er echt voor gezorgd dat we toch ook gezonde dingen naar binnen kregen!  Vooral de koolsla vond ik erg lekker....ik ben geen sla eter maar dit was erg lekker!

Haha neem ik toch nog een gezonde ervaring mee naar Nederland! Hoop dat ik het kan vasthouden en ook het wandelen!!! Nu maar hopen dat ik in Nederland wel koolsla kan kopen!



Oooh en dan de koffie......tja.....ook zoet!!!!!

Koffie en ook de limonade......kun je kopen in bekers......van formaat grote mok tot bijna een liter! Dat koop je bij o.a. tankstations. Koffie....keuze uit verschillende smaken.....French Vanilla, White Chocolat, Mocha, Caramel, Banana Nut en zo nog wel wat smaken.

Erg lekker ... maar dan wel de kleinste beker! Zo'n grote  beker krijg je niet op! Is echt teveel en te zoet! Voor iemand die geen suiker in de koffie heeft is dat gewoon echt veel te zoet!



Gelukkig had Miranda voor mij gewone koffiemelk gevonden, want tja je raad het al.....ook de koffiemelk is te krijgen met smaakjes!!!!!



Gatsiedakkie en dan de pindakaas.......haha Favoriet van Bruce! Iiieeeuuuuwwww.

Echt Bruce vindt het heerlijk, maar ze stoppen pindakaas in koekjes.....en ijs!

Heb ooit zo'n koekje van Bruce mogen proeven maar neeeeee bah echt niet lekker!

En in ijs......ik begin er niet aan! Ik lust pindakaas maar dan gewoon op een lekkere verse boterham! Haha en dan moet het ook nog Calve zijn!



Jeetje alleen dit al over het eten....



Nu maar over naar een ander onderwerp .... Knuffelen!!!



Ja knuffelen doen wij ook wel maar pas als je iemand echt graag mag en dan ook niet te vaak! In Amerika doen ze dat iedere keer als ze elkaar tegenkomen en dan ook zo'n halve knuffel....haha kan het niet uitleggen dag moet je gezien hebben!

Ik ben al niet zo'n knuffelmens en daar komt de schooljuf van Maroeska je gelijk een knuffel geven....ze kent me niet eens!! Knuffel als je binnenkomt, weer gaat, en volgende dag weer! Haha als ze dat wel deed dan liet ze de knuffel wel!

Op zich heel mooi want ze kijken verder nergens naar en je voelt je welkom maar ik vraag me af of het allemaal wel echt is!



Ze kunnen in Nederland nog wel wat manieren leren die ze in Amerika al wel kennen....

deur voor elkaar open houden.....wachten tot je aan de beurt bent....geen geduw...ze zeggen netjes goedemorgen en goedemiddag, wensen je een fijne dag en standaard in dezelfde zin hoe het met je gaat....Natuurlijk is dat ook niet allemaal echt en is het overdreven maar altijd beter dan zoals het in Nederland gaat!

In Nederland zien ze je niet staan, is het ikke ikke ikke en duwen ze je gewoon aan de kant.

Totaal geen respect meer, en dat is alleen maar erger geworden!



Respect voor de politie hebben ze in Amerika nog wel, en dat is  hier in Nedeland ook niet. In Nederland worden mensen met uniform in elkaar geslagen....schandalig!

Politie in Amerika straalt ook gezag uit....je kijkt wel uit wat je doet!

Ze zijn heel streng maar dat moet ook wel.....daar kan en mag je gewoon een wapen hebben dus de politie moet wel voorzichtig zijn!



Tja wapens......ook zoiets....ik ben totaal niet van de wapens.....ik vind het dan ook zo raar dat je ze daar bij Walmart kunt kopen......zelfs in de kleur roze!!!

Ik snap dat niet....dat je een wapen in een bepaalde functie nodig hebt...dat snap ik..daar krijg je ook opleiding voor ....maar dat daar iedereen zomaar een wapen kan kopen dat snap ik echt niet!!

Volgens mij gebeuren daar vroeg of laat onnodig ongelukken mee!

Ik zie de toegevoegde waarde niet, Al mag je daar iemand neerschieten als ze op je terrein komen! Maar ook dan zijn er andere manieren denk ik dan!

Wapens en messen die je in Nederland echt niet in je bezit mag hebben, die in beslag worden genomen, die kun je daar gewoon in winkels kopen!!



En wat is Amerika groot.....je moet echt alles met de auto doen want de afstanden zijn te groot! Miranda had het al gezegd maar nu kon ik het zelf ervaren......het lopen met de hond of zonder hond....ze kijken je aan of je van een andere planeet komt....haha nu is dat ook bijna zo maar toch!



Dit is een vakantie geweest die ik niet snel ga vergeten! Wat een ervaring!



Johann en Miranda BEDANKT voor deze geweldige vakantie!

Ik heb genoten van de tijd die ik met jullie en natuurlijk de kids mocht doorbrengen!

Jullie zijn me heel dierbaar!

DIKKE OPRECHTE KNUFFEL !!!!



Luana

woensdag 13 juni 2012

Onze laatste dag samen met oma Buurvrouw en Tante Luana

We zijn met ons allen nog wezen picknicken bij het Mc Adams park.Dat was een mooie afsluiting van de drie weken.Nu verder niks meer te zeggen alleen maar foto`s.














Bij deze twee foto`s kun je heel goed zien ,hoe de bomen met zijn wortels op zoek gaat naat water.







De foto`s zijn van deze drie weken van Luana en Miranda.

Rondtrip Dallas,Memphis,New Orleans,Houston en Fredericksburg 2012,Fredericksburg

Zo op weg naar onze laatste bestemming voor we naar huis gaan.We hebben in Llano overnacht in een hotel,dat is dichtbij Fredericksburg.Een klein dorpje waar niks te doen is,maar wel een mooie uitstraling.Een Castle(vinden de Amerikanen),leuke kleine winkelstraat,een mooi brug met wat ruige natuur eronder,een antiek winkeltje,en die gewoon al haar/zijn spullen buiten laat staan.Hoef je in Nederland niet te doen,ook niet in een gehucht,kom je volgende dag is alles weg.












De volgende dag op naar Fredericksburg,maar met een klein omweg.We zijn via de Enchanted Rock gegaan.Geen spijt van, een mooi stukje natuur zeg.




Enchanted Rock is een berg van het type inselberg in Llano County in de Amerikaanse staat Texas. De berg is een enorme formatie bestaande uit roze graniet in de Llano Uplift op ongeveer 24 kilometer ten noorden van Fredericksburg en 24 kilometer ten zuiden van Llano.

 De berg ligt in het Enchanted Rock State Natural Area dat zowel de berg als het omliggende land omvat en ligt in twee county's: Gillespie County en Llano County, ten zuiden van de rivier de Llano. De berg is gelegen op een oppervlakte van 260 hectare en steekt met 130 meter boven het omringende landschap uit.

 Daarmee heeft de berg een hoogte van 556 meter boven zeeniveau. Het is het grootste rotsblok in roze graniet van het type inselberg in de Verenigde Staten.







En daarna was tijd om te shoppen ,apfelstrudel en natuurlijk snitzel eten in Fredericksburg.Toen wij op terug reis waren van San Antonio,kwamen we door Fredericksburg en toen lazen we op een menu kaart dat ze hier ook snitzel hadden.

Dus al vanaf pasen zitten wij hier al te water tanden,maar ja het ligt natuurlijk niet om de hoek hier.Het is 6 uurtjes rijden.Zo konden we mooi op de terug weg langs,en of we hebben genoten zeg.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm het begint weer te lekken in mijn mond hahahaha.












En dit was de einde van een geweldige rondreis,zeer vermoeiend,maar zeer zeker de moeite waard.We hebben ongeveer 5000 km gereden.Weer mooie dingen gezien,genoten,lachen,huilen alles was er aanwezig.We vonden het heel leuk om Tante Luana en Oma Buurvrouw onze leven hier te laten zien en voelen.We hopen dat ze net zo hebben genoten als wij.Bedankt voor alles dame`s.Het ging heel erg snel.