zaterdag 20 april 2013

Project bij Bruce op school

Bruce kwam donderdag 18 april met een verhaal in huis wat er vandaag al vroeg bij hem op school was gebeurd.Een actie van de gemeente ,om de jongeren te laten zien wat het inhoud met alcohol op achter de stuur gaan zitten.

Het was best wel heftig vond Bruce en wat hij ons zo vertelde vonden wij dat ook.S'morgens zijn er 7 kinderen van school opgehaald,en die waren zogenaamd betrokken bij een ongeluk waarbij zij zijn overleden door misbruik van alcohol of iemand anders door hun toedoen overleden.Die kinderen werden de telefoons ook afgepakt en ergens heen gebracht,ze konden geen contact meer maken met famillie en vrienden.

Er werd kranteknipsels op gehangen van de "overleden klasgenoten".En werd de rest gevraagd van de school om de volgende dag in het zwart op school komen,want dan was de "begravenis" van hun klasgenoten.

En later in de morgen moest de hele school naar buiten en daar was een situatie nageboots van een ongeluk.Bruce vertelde de brandweer,politie,ziekenauto en zelfs de helicopter waren aanwezig.En natuurlijk de krant ook.Bruce vertelde het zag er best heftig uit en heeft ook indruk achter.

De volgende dag waren de klasgenoten weer en vertelde hoe de ongeluk is gebeurdt,bij wie ze in de auto zaten of welke leven dat hun hadden verwoest.En de ouders hadden een afscheidsbrief geschreven voor hun "overleden" kinderen.

En daarna kwam iemand aan het woordt die echt iemand heeft verloren door drank op achter het stuur.

We vinden het wel goed dat dit dus wel kan hier,want zo wordt het veel meer duidelijker wat het allemaal inhoudt als je dat doet.En als ze hier door al 1 kind kunnen redden was het al waard.
Bruce vertelde ons ook dat er gezegd werd,dat dit deze actie een half miljoen had gekost.Er waren ook donatie gedaan door bedrijven.





 
 
 
 
 
En deze kranteknipsel werd op school opgehangen.
 
 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten