donderdag 19 mei 2011

Elke keer verbazingen

Bruce doet het goed op school met de lessen en ook met klasgenoten,hij ontbijt ook een beetje op school s`morgens om bij de jongens te zitten die kent van school.Wel leuk om te horen dat hij het gevoel heeft dat hij er echt bij hoort.Ze hebben deze week testen en moet veel leren.Daar schrikt hij een beetje van en we zijn ermee bezig alles in etappe`s.Hij moet dan moeilijke woorden leren en wat het betekend en allemaal in het engels,en ja dan komt voor hem er nog bij om het eerst allemaal te vertalen in het nederlands om het beter te begrijpen.Dus wel een beetje dubbel op.Ik heb er op school over gehad en er is gelijk wat aan gedaan om hem beter op zich gemak te voelen met de test,briejfes gekregen met beter uit leg van math(wiskunde).Want dat is ook wel iets anders wat hij gewend is ,en een nederlandse buurmeisje heeft hem gisteren ook geholpen en uit gelegd hoe het gaat,en volgens mij snapt hij het nu ook.En over een test is hem al gezegd wat hij kan verwachten .

Is hem gevraagd of hij in de schoolband wil spelen,nou liever niet ,Bruce doe liever basket en of soccer.Nou dan kon hij wel een P.E. assistent worden,nou dat wou hij wel,maar dan moet ik een briefje schrijven dat hij niet in een band wil spelen maar wel een assistent wil worden met gym.

Alles gaat met ouders toestemming en een briefje schrijven met handtekening eronder.Bruce gaat met de schoolbus naar school en weer naar huis nu komt het ...................................aan de ene kant zitten de meisjes en aan de andere kant de jongens.Keek Bruce aan...........................was even stil mijn mond viel open...................jajaja dat meen je niet hahahahaha........wat heeft de tijd hier ook echt stil gestaan zeg.Nu dat ik het opschrijf kan ik het nog niet geloven,het is dat Bruce het me verteld maar anders zou je toch gaan twijfelen of het wel klopt hahahaha.

Ben bezig om voor elkaar te krijgen wat extra lessen in de vakantie voor Bruce,want tijd heeft Bruce daar wel voor,hij heeft vanaf volgende week woensdag tot en met ergens in augustus vakantie.Lang zat.

Maroeska doet het ook goed op school,je ziet haar groeien met dingen te begrijpen en lezen knap hoor.Probeerd ook met een meisje in het weekend te spelen,vraagt ze zelf.Voor haar zijn we ook bezig om met wat extra werk te krijgen voor in de vakantie,en dat krijgen we ook.Dus ik mag in de vakantie voor juf spelen hahahaha.

Ze heeft een agenda van school en er staat elke dag wat voor huis werk ze moet maken,en ik moet bij elke dag een handtekening zetten dat ze het ook daadwerkelijk heeft gemaakt en de juf zet dan ook een handtekening dat ze ziet dat het gedaan is.En als ze een verhaaltje moet lezen,zit er een klein papiertje erbij en daar moet ik mijn handtekening opzetten dat het gelezen is.Onvoorstelbaar voor ons dat je dat moet tekenen.

Ze kunnen op school ook eten zoals ontbijt en tussen de middag,nou die van ons krijgen s`morgens ontbijt thuis en eten mee naar school.Bruce eet s`morgens een meusli reep mee en drink wat omdat hij er bij kan zitten bij de jongens en dat is ook belangrijk.

Bruce en Maroeska krijgen dus brood mee en dat is natuurlijk heel bijzonder voor de amerikanen,ls je hoort wat die allemaal eten tussen de middag,sta je met je mond open hoor.Maroeska verteld er zijn kids bij die krijgen alleen chips met een sausje,of moeders gaat even langs Mc donalds en brengt een patatje met hamburger.En het eten op school is ook niet echt even gezond,laatst was er bruine bonen met gehakt gaat nog ,maar dan chips erbij een sausje.Onbegrijpelijk wat een eet gewoontes.En bij Bruce op school is het niks anders.

Gisteren was een jongen nieuwsgierig wat hij toch op brood had en ik het gemaakt had.Bruce zei dat er pindakaas opzat en of hij een stukje wou proeven,nou dat vond hij wel heel lekker.Bruce vertelde dat brood kun je gwoon kopen bij de Wallmart hoor.Dus heb ik 1 extra gemaakt brood met pindakaas en kan Bruce het vandaag aan dat jongen geven hahahahah........krijgt ie wat mee van de nederlandse cultuur.Ben benieuwd wat hij ervan vond.

Maar Johann verteld ook op zijn werk van de eet gewoontes, er zijn mensen die popcorn en chips voor ontbijt hebben.Er zijn twee mensen die netjes brood meenemen van huis naar werk en dat zijn de europese mensen hahahahah Johann en zijn collega hahahaha. Vooral chips wordt veel gegeten,en Johann had nog nooit zulke grote zakken chips gezien hahahaha.

Johann heeft er wel naar zijn zin op het werk,komt wel dingen tegen die echt anders zijn dat hij gewend is,maar kan zich goed aanpassen zolang het normaal blijft.Ben blij dat hij het wel leuk heeft daar.

P.S.en nu niet beginnen te lachen hoor.............................maar we hebben geluk de cd kan  toch in de dvd speler............................................en het allermooiste is het doet ook nog hahahhaha.

De groeten
doei miranda

5 opmerkingen:

  1. :-))) echt genieten die verhalen van jou! Ik wist dat amerikanen "different" zijn.... maar dit slaat echt alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat je af en toe van verbazing van je stoel valt, maar het klinkt niet verkeerd opdie scholen. Maar dat eten..... geen wonder dat die Amerikanen vaak zo dik zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super om zo toch wat van jullie avontuur mee te krijgen
    en idd amerikanen zijn toch anders:):)

    groetjes aan je mannetje en kids
    geert en jannette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gré.

    Wat een veranderingen voor jullie en voor de kinderen. Wat een verschil met al die briefjes en handtekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tjonge, wat apart allemaal weer. Dat het huiswerk zo gecontroleerd wordt lijkt mij niet zo verkeerd. Maar wat een lange vakantie zeg, vanaf ergens in mei tot in augustus!
    Wat toch knap dat ze al zo goed meedraaien op school! Ook fijn dat Johann het naar zijn zin heeft op het werk!

    BeantwoordenVerwijderen