dinsdag 17 mei 2011

Naar Lubbock

Zondag morgen in de auto op weg naar Lubbock,we hadden gehoord dat het toch bijna twee uur rijden is.Dat is ja niet ver voor de amerikanen.De weg er naar toe is ook heel makkelijk,je rijd uit Hobbs richting Seminole en bij de eerste stoplicht links naar Lubbock en dan is het stom recht uit.

Zaten we in de auto net weg,adres vergeten van de Wallmart,gewoon verder kon niet terug voor Zorro,anders die heel blij dat we er al weer terug zijn en toch niet.Ach zal wel goed komen dus rijden met die hap.

Nou wat is dat dan een eind ,je bent het niet gewend om zo`n stuk te rijden met niks onderweg,weinig verkeer,het is dat je moet sturen maar anders kon de auto wel zelf rijden.Alleen maar straat en kaal onder weg.Het is dan heel erg saai en eentonig vergeleken bij ons.



Je komt door ongeveer 5 dorpen,gehuchten en wat je dan ziet wat een armoede,veel trailers parken.En dan besef je wel even heel goed dat wij helemaal niet mogen klagen hier niet en in Nederland niet.Ze hebben wel vaak een mooi auto ervoor staan,dat is hier ook normaal het moet groot en vooral kracht,macht en macho uit stralen,want de macho gehalte is hier echt wel aanwezig,wat een tosteron hier.En de auto is natuurlijk ook hun tweede huis daar kun je hier echt niet zonder.En hier betaaldt bijna niemand cash voor een auto,het is allemaal geleend .



En dan de rotzooi wat je ziet bij de trailers parken,veel oude kapotte auto`s,en oude bijna in elkaar gestorte schuren,huizen.




En dan weer verder,gevoel dat er geen eind aan de rit komt,en ja hoor aan de straat kunnen we merken dat we bij een grote stadt komen,zelfs viaducten midden in de rimboe hahahah,geen drukte met auto`s.Dus waarom dat die zijn gemaakt weet ik niet hahaha.


De grote wallmart hebben we niet gevonden,maar wel een groot mall center.Eerst een happie eten en een lekker starbuck koffie mmmmmmm,en heb er een hele lekker salade gehad van pizza hut,Johann een broodje en maroeska wat kipnuggets en Bruce een kleine pizza.
En toen een soort supermarkt in ,die kleding tot electro en speelgoed en ook nog wat etens waren verkoopt.En wat hebben we gekocht.........wat speelgoed voor de kids(duh verkopen ze niet Hobbs dan .....euh wel hahaha)Omdat onze spullen er nog steeds niet zijn,hebben ze toch wat ze leuk vinden,Bruce wat lego en Maroeska wat van pet shop.En voor ons zelf hebben we een home cinema gekocht,want die was hier nog niet.Een mooie van Sony,zo goedkoop krijg je ze niet in Nederland.Kom hier nog op terug.

En na een paar uur eigenlijk al weer in de auto voor de terug weg,we zijn eigenlijk nog te moe om zoiets te doen,ook de kids.



En we wisten hoe de heen weg ging,dus zagen ook wel een beetje tegen de terug reis op.Maar dat is gelukkig helemaal meegevallen,we hebben ook wat suiker genomen,zoals een blikje docter pepper en hele kleine mars. en dat heeft wel goed gedaan soms heb je dat ook nodig,want ik ben heel erg hier met suiker,dat ik heel goed oplet.Want bijna overal zit suiker,maar omdat ik zo goed me best doe ,merken we wel dat we soms wat te kort komen hahahaha.

Johann rijd lekker en houd zich heel goed aan de snelheid,daar zijn ze hier heel streng mee en in Texas nog meer.Rijd een truck voor ons en johann had zoiets van even gas bij geven en dan zijn we er zo voor bij,wat je ook in nederland doet als je even in haald,en dat is bij ons vaak geen probleem als je dan je snelheid maar weer aanpast.
Nou dat moet je hier dus niet doen,johann kijkt in zijn spiegel ja hoor de politie achter ons aan,ze waarschuwden al je ziet ze niet ,maar ze zijn er degelijk in de buurt.Met zwaailichten aan,johann stoppen,komt een agente aan mijn kant en vertelde dat we waren aangehouden voor de snelheid en dat ons nummer bord niet helemaal klopt.Er moet nog steeds een officiele nummer plaat op,maar dat kan nog wel even duren hadden ze hier in Hobbs gezegd.Ze vroeg waar we heen gingen,naar Hobbs.Ze wou de rijbewijs van Johann,en gaf zijn nederlandse rijbewijs en de internationale rijbewijs.Ze liep weg en zei dat we een bon kregen voor de snelheid en niet voor de nummer plaat.
We hebben wel 10 minuten gewacht en toen kwam ze terug,en vroeg waar we eigenlijk weg kwamen,nou uit de netherlands,where is that,in Germany vroeg ze .Johann uitleggen dat nederland een land is oke,ze wist het niet.En hoe heet de state waar we woonden,toen ik dat zei ,overijssel.........keek ze me aan met een blik.......wat zeg jij daar nu......toen zei ik moeilijk he .....yep daar was ze helemaal mee eens en dan nog de stadt hoe dat heten.......toen begon ze te lachen ...van laat maar.........................En wij geluk we kwamen met een waarschuwing af.Maar heb wel een stiekum een foto kunnen maken in de spiegel.Maar dit hoef ik echt niet weer mee te maken hoor


Nou zo kun je een dagje uit ook eindigen,laat het de eerste keer zijn ,maar ook de laatste keer.

We hebben ook nog een foto gemaakt van een groot huis,dat wordt de kasteel van Hobbs genoemd ,waarom weten we niet want het ligt net voor Seminole.En van Seminole naar Hobbs is nog ruim 30 minuten rijden.Daar woont een leider van een soort sekte,we zijn hier vaak mensen winkelen met lange saai jurken aan een soort nonnenkapje op,ze doen me denken aan de iets wat moderne amisch mensen.En dat huis is niet normaal.Maar ook een raar gedachte dat er een leider woont,dit is net een stuk uit een film  ......brbrbrbrbrb krijg er gewoon kippevel van.Het hoeft misschien helemaal verder niks voor te stellen,maar gewoon dat zoiets bestaat.



En nu nog even terug komen op onze mooie aanwinst een home cinema.Johann gelijk aansluiten en een dvd pakken om te kijken of alles doet.................euh waar moet de dvd in....................kan niks vinden........snap er niks van..............boekje erbij ,kom er niet uit..............ik kijken en nog eens kijken bij de beschrijving hahahahahhahaha..........hebben we een reciever gekocht en verder niks hahahahha....duh hihih.Dat stond ook niet op de verpakking balen zeg en nu dan.Ja in de auto en naar een radio zaak hier om te kijken voor een dvd speler en van de zelfde serie graag natuurlijk,hebben we toch geluk dat ze het hadden hier,want er is hier niet veel keus.Terug alles aansluiten en ja hoor het doet ook nog allemaal.En nu een cd erin..........wat het is een alleen dvd speler duh kan er geen cd in hahahah.............wat een bak zeg .In nederland koop je gewoon alles in 1,en hier alles apart hahaha.
Maar het blijft vergelijk met nederland toch nog goedkoper  pfpfpfp hahaha.

Nou ik stop ermee tot de volgende keer
liefs miranda

2 opmerkingen:

  1. Ja, die enorme stukken verlaten snelweg, dan is het wel verleidelijk om het gaspedaal even flink in te trappen, maar dat kun je dus maar beter niet doen!
    Mooi, die foto's erbij, echt zo op en top Amerikaans!
    Nou, geniet maar fijn van jullie Home Cinema! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-)) leuk om je verhalen te lezen. Ik kreeg echt een grijns op mijn toet toen je schreef van de dvd en de aanhouding. ;-) misschien is het een idee om familie te vragen om een pakketje met echt hollandse producten op te sturen. O. o wat zal je genieten.

    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen