woensdag 11 mei 2011

Hoe er over de nederlanders wordt gedacht

Ja daar is ze al weer,heb ook zoveel te schrijven je hoort dingen en ziet dingen.Je weet niet hoe je er soms op moet reageren of wat je ervan denkt.Het zijn heel bijzondere mensen de Amerikanen.
Het is echt wel heel wat anders dan europese mensen.

Wat ik nu schrijf zo denkt natuurlijk niet iedereen,maar dit zijn wel de vragen die we veel horen.
Volgens de meeste amerikanen gebruiken elke hollander drugs,xtc(weet niet eens hoe je het schrijft hahaha).Ze denken dat het bij ons heel normaal is dat je dat gebruikt en rookt,en dat het allemaal legaal is.Er is wel gezegd dat het bij ons echt niet alles maar mag en legaal is.

Er werd johann zelfs gevraagd wat er allemaal in xtc zit,ja dat weet ik niet zei Johann.Dat vonden ze maar raar.hahahaha.En dat er in nederland bijna iedereen bij de rode lamp zit te werken.En er werd gevraagd of amsterdam nu een land was of een plaats.

Je kunt merken dat ze alleen op school over hun eigen geschiedenis krijgen op school en aardrijskunde.Er is zelfs gevraagd of wij in holland ook wel 9 maanden zwanger zijn.

En Bruce heeft gisteren een gezondheidstest moeten doen,anders mag hij straks in het nieuwe jaar van school niet sporten.Johann vertelde hij moest 6 blaadjes invullen,over ziektes en of hij ooit iets heeft gebroken en handtekeningen zetten en Bruce ook.Allemaal regeltjes.

Ja je maakt hier wat mee,een bijzonder land met bijzonder mensen en gewoontes.Dat is voor ons echt wel wennen.Maar ik zeg telkens niet over nadenken en proberen te snappen,want soms is het gewoon weg niet te snappen.Zolang jezelf er in kunt vinden niet moeilijk doen.Wij zijn hier de buitenlanders en zullen ons voor een groot deel ook moeten aanpassen.

Net als je gewinkeld hebt en bij de kasse wegloopt,zorg dat je de kassabon bij de hand hebt.Want bij de deur staan mensen om je bon te checken.Ze staan daar om je welkom te heten in de winkel,en ze doen steekproeven.Maar dan bekijken ze je bon ,kijken niet in de tassen.Zien iets groot liggen en het staat op de bon,met een geel stift erover heen en het is klaar.Ik zie daar dus de nut niet van in,maar het is nu zo en je wacht netjs als je eruit pikken.

Het winkelen is hier een zeer beleefde gebeurtenis,als je progelijk iets te veel in het midden staat van de gang en er komt iemand aan,zeg je sorry.Sta je te zoeken en iemand loopt voor je langs dan zegt die al weer sorry.Daar moet ik echt wel aan wennen want zo op deze manier zeg je het wel heeeeeeeeeeeeeeeel vaak hoor hahahahaha.En in de rij staan  is een heel rustig gebeuren,niet zoals in nederland.Mensen nemen daar meer de tijd,geen gejaag en dat vind ik wel weer heerlijk.En cassiere pakt alles in tasjes die zitten vast aan een klein carrosel,dus als je klaar bent hebt je weet ik niet heel veel kleine tasjes in je kar.Niet echt milleu bewust.

Nou dat was het wel weer voor vandaag
groetejs allemaal

5 opmerkingen:

  1. Haha inderdaad alle gekke dingen die ze over amerikanen zeggen zijn waar!
    Maar je hebt gelijk, niet teveel over nadenken, over een jaar weet je niet beter meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha op welke planeet ligt Nederland ook alweer. 9 maanden zwanger?? Wat hadden ze in gedachten? In Frankrijk was ook alles zo anders vooral in de winkels, zo veel geduld hebben. Nu zijn volgens mij de Amerikanen wel iets beleefder. In Frankrijk wacht je maar gewoon tot iemand klaar is want ze gaan geen cm voor je aan de kant. Geniet er in iedergeval maar van dan heb je straks als je over 2 jaar terug bent hier heel veel om over na te praten.

    Groetjes
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rare chinezen die Amerikanen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahaha, ja hoor, wij eten drugs door de stamppot en iedereen zit achter het raam! :D
    Ach, nu kijk je nog je ogen uit, maar over een jaar weet je niet beter. Als jullie over 2 jaar terug komen, vind je het hier in Nederland weer raar! Ik vind het wel heel leuk om alles te lezen Miranda!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja hoor, we doen wiet door de stamppot en zitten allemaal achter het raam! :D Hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen