dinsdag 10 mei 2011

Regeltjes

Regeltjes hebben ze hier wel,zoals bij Maroeska op school.Ze mag geen slippers aan er moet een bandje om de hak zitten.Haar korte broek en rok mogen niet korter zijn als je de armen langs je lichaam doet en waar je handen stoppen op je been.Daar mag het dus niet korter dan dat zijn,is het wel zoals een rok kan ze er een legging onder doen dan is het wel goed,maar de korte broek gaat niet door.

En ook t-shirts met spaghettibandjes is helemaal verboden de bandjes moeten twee vingers breed zijn.Dus we hebben al wat kleding moeten kopen voor haar hahahaha.

En als je s`morgens op school komt verzamelen in de kantine en sommige kinderen op de gang voor de klassen,lopen leraren rond om er voor te zorgen dat het heel rustig is.En als bel gaat wordt gezegd welke groep naar hun klas mogen lopen.En dan heel rustig lopen.Als je naar de wc gaat een pasje om dat ze weten dat je toestemming hebt gekregen,en ook als je iets moet ophalen voor de juf krijg je ook een pasje om,anders mag je de gang niet op.Er heerst een hele strenge discipline.

Ze hebben ook een heel bijzonder manier om de leerlingen te belonen als je heel goed je best hebt gedaan en goede cijfers haalt.Toen ik het hoorde wist ik niet goed wat ik moest zeggen en ook niet om van mijn gezicht laten lezen wat ik ervan vond.

Laat het even binnen komen en je weet niet wat je leest.Als ze heel goed hun best hebben gedaan ,dan mag je op een donderdag op de gangen rennen en de ouders worden uitgenodigd om voor je kind te klappen en aanmoedigen dat zij/hij het mag.En de kinderen hoorde ik gaan echt helemaal uit hun dak omdat ze dat mogen ,kun je zoiets voorstellen in nederland op school.Weet nu al wat ze zeggen hahahaha.

Maar Johann slaat alles,hij moest gisteren iets tekenen voor veiligheid.................................als hij de trap op en af gaat dat hij de trapleuning vast moet houden.En als hij er op betrapt wordt en het niet doet is dat niet best,krijg je een waarschuwing.En ook als hij buiten staat voor een deur en hij loopt van de deur af mag hij niet verder dan 1,5 meter verder lopen zonder helm,dat is streng verboden.

Volgens mij is dat ook allemaal om te voor zorgen dat je niemand kunt aanklagen,want je kunt hier natuurlijk voor elke onzinneg ding iemand aanklagen.Zoals johann werd uit gelegd hoe de electronica van de auto in elkaar zit,maar voor elke raam die electrisch ging werd elke knopje uitgelegd voor welke raam het was.

Nou dat was het weer even,ga nu als het goed met mijn vriendin via skype even lekker kletsen .



groeten allemaal

3 opmerkingen:

  1. Hahahaha! Geweldig. Door de gangen rennen terwijl de ouders voor je klappen! Als jullie terug komen, moeten jullie weer opnieuw wennen. Wat zijn die Amerikanen streng zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een giller, die regeltjes! Dat van over de gang rennen, echt raar!
    Groetjes, Alian.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt raar zeg dat van over de gang rennen en dat de ouders dan staan te klappen. Het lijkt wel een komedie!

    BeantwoordenVerwijderen