dinsdag 22 november 2011

Basketballen van Bruce

Bruce zit op basketballen van school.Ze hebben hier periode`s van drie maanden met sport.Dat vinden we hier wel mooi dat er zoveel aan sport wordt gedaan  op school.Bruce traint elke dag 2 uur lang, Johann of ik  haalt hem om 17.00 uur weer op van school.Hij maakt zo wel hele lange dagen ,gaat om kwart over 7 de deur uit en is pas tegen half 6 s`avonds weer thuis.En dan eten en als hij huiswerk heeft,  dan daar mee bezig.Maar Bruce heeft ontzettend naar zijn zin met het sport.Je kunt merken dat hij er helemaal geniet.Want als je hem op haalt en vraagt, hoe was het op school.Heel mooi ,met basketballen hebben we dit of dat gedaan.Als je nu echt wilt weten hoe het op school gaat moet je nu heel duidelijk door vragen anders krijg je geen antwoord,hahahhahah alleen maar basketballen.En hij blijft goed doen op school ,dus wat wil je nog meer, niks dus.

Ze hadden na 3 weken training hun eerste wedstrijd,en omdat hij zoveel spelers had moest hij twee teams maken.Een A team en een B team.A team is voor de betere en ja je snapt wel waar de B team dan voor is.En toen kwam de indeling van de teams.Bruce werd geplaatst in de A team,en dat bracht grote verbazing bij hem en bij ons hahaha.Hij weet ook wel dat hij niet zo goed is,dit is de eerste keer dat hij mee doet aan basketbal.Zo eerlijk is hij ook wel dat hij ziet dat er veel betere dan hem zijn.Maar we zeiden de coach zal wel wat in je zien,anders zat je daar niet.En eerlijk Bruce is wel heel erg gemotiveerd.

 Maandag  14 november hadden ze hun eerste wedstrijd,een thuis wedstrijd op school.Als je een wedstrijdt hebt ,of het is op school,of je gaat naar een ander junior high school.Moet je die dag heel netjes gekleed zijn.Dat houdt een goede broek zonder gaten,blouse  ,in je broek doen en een stropdas voor.En zo zag onze manneke eruit met zijn nette kleding.



Nou wij daar natuurlijk ook heen,want we waren wel heel benieuwd of Bruce ook wel mocht spelen,hij zelf ook hahaha.Nou de wedtrijd was best pittig,je kon ook wel zien dat deze kinderen het heel wat jaartjes deden.Er zat een snelheid in en ook best wel ruw.En ja natuurlijk ook cheerleaders.
Ze moesten tegen Artisia,dat is een dorp hier in de buurt . Bruce  mocht ook even in de wedstrijd mee spelen.Maar lang genoeg om foto`s van hem te kunnen maken hahaha.







Ze hebben deze wedstrijd gewonnen,maar dat ging niet gemakkelijk het was best spannend.




En de volgende dag dinsdag 15 november hadden ze een uit wedstrijd,tegen highland junior high,een ander school in Hobbs.
Nou dat hebben ze geweten zeg,dat was een heel pittige en ruwe wedstrijd,we waren wel heel benieuwd of  Bruce wel mocht spelen.Want de beste van zijn team hadden hier een beste kluif aan.Al stonden ze veel achter het bleef spannend.We hebben zelf ook nog nooit zo genoten van een wedstrijd,uberhaupt van naar sport te kijken.En dat komt niet alleen omdat Bruce er in speelt.
En ja hoor daar kwam Bruce ook nog effe langs .




En tussen de time out en de rust waren de cheerleaders druk,vind het nog steeds apart dat die dame`s daar staan te dansen en van alles en nog wat roepen.Dat is hier ook zo belangrijk de cheerleaders.





En kijk je opzij,zie je ineens dit ,alleen,zonder bewaking in het publiek zitten.Hier kan ookmecht van alles in Amerika.Dit hadden ze in Nederland niet toe gelaten.



Nog even over de training wat Bruce elke dag heeft,dat is niet mis.Ze moeten soms de tribune op rennen via de bankjes en via de trap weer naar beneden.En soms ook samen met de bal naar boven tribbelen.En ja dan oefen vanaf verschillende afstanden om de bal in het basket te krijgen,en mis je.Dan ben je aan de beurt elke keer dat je mist moet je 10 push ups doen.Bruce had een keer op een dag 180 moeten doen hahahaha.Of ze doen ,in een pus up houding , dan heb je handen op de bal.En dat moet je natuurlijk aantal seconden volhouden of je doet in deze houding push ups.
Maar hij geniet hier van,dat is mooi om te zien.En als hij zoveel push ups moet doen,ja kun je voorstellen hoe hij hier dan rond loopt,klagen maar ozo stoer hahaha,en dan thuis nog effe 20 om er een mooi getal van te maken.Heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten