zondag 29 januari 2012

22 Januari 2012,Maroeska`s verjaardag

Zondag was het zover werd onze meid 10 jaar,wat gaat de tijd snel zeg.Johann,Bruce en ik hadden de avond ervoor de kamer wat versierd en de kadootjes verstopt.Dat wou ze graag.

Zondagmorgen voor haar gezongen,en ging ze de kaarten lezen die bij haar bord stonden.Schreef bij de verjaardag feest op school,dat haar lerares een traditei had om iets te zeggen over de jarige wat je leuk vind van die persoon.Dat vonden wij eigenlijk wel een heel leuk traditie,om daar eens bij stil te staan hoe je over die persoon denkt/voelt.Dat hebben wij ook gedaan,alleen dan via een kaart.Dat vonden ze allemaal wel een leuk idee om te doen.Dus dat wordt onze tweede traditie  voor de jarige,want onze eigen was dat die gene mag beslissen wat die dag wordt gegeten.



Dus Maroeska op zoek naar de kado`s,ze was er heel blij mee.Ze heeft veel duck tape gekregen,daar knutseld ze heel veel mee.Maakt kettingen,boekleggers noem maar op.
Daarna was er een verrassing ,een felicitatie via skype van mijn zus en haar gezin.Dat was heel leuk,en geslaagd.

En ja toen moest er ook nog kaarsen worden uit geblazen van haar taart.Dat hoort natuurlijk ook erbij als je jarig bent.



Stukje eten van een mierzoete taart ......brbrbrbr........je had gelijk genoeg na een stukje hahahhaha.
En ja toen in de auto op naar Carslbad,wat Maroeska niet wist.We hadden haar gevraagd ,wil je op zondag je vriendin en haar grootouders uitnodigen,of dat wij jou gaan verassen en weg gaan.Nou dat leek haar wel leuk om weg te gaan.We hadden voor haar ook nog kado`s voor onderweg.Ze kreeg een schoudertas,en daarna allemaal kleine kadootjes die ze in haar tas kon doen.En dat vond ze heel leuk ,dat ze elke keer naar een tijd wat kreeg.En we hadden het zo mooi verdeeld, vlak voor dat we thuis waren kreeg ze de laatste.En de verassing was waar we naar toe gingen.........de dessert zoo in Carslbad.Voor dat we er bijna waren hebben we het gezegd,en ze zat te juigen in de auto.We zeiden wel verwacht er niks van hier,we weten alleen dat het heel klein is.

Nou het is echt niet tegen gevallen,heel mooi aangelegd,met planten wat hier in de  dessert groeit,en de dieren die hier in de natuur rond lopen zaten daar.We hebben er allemaal ontzettend van genoten,zonnetje die scheen.En wat een cactussen hebben we gezien,en hele grote.






                                                             Dit is een Grey Fox



En hier hebben we een Road Runner,er loopt ook hier in de straat 1 ,maar op de foto krijgen is heel erg moeilijk.Als je in de buurt komt dan zet ie op het rennen.En dat is een mooi gezicht,zijn hoofd helemaal naar voren,dat zijn lichaam 1 streep wordt en weg is de Road Runner.Net als in de tekenfilm hahaha.





                                       En dit wordt een.....ahum .... Javelina Jabali genoemd.



     En we hadden een ver uitzicht vanaf de dierentuin,je ziet helemaal niks dan kale vlakte.




En toen kwamen we nog wat dieren tegen achter het glas,en gelukkig maar.De eerste slang die je zo ziet ,die stond al helemaal in aanval.En als je oor tegen de glas hield hoorde je zijn staart ratelen............pfpfpf ..............en die slang had heel veel geluk dat ie achter glas zat.Want die hadden wij natuurlijk gelijk gedood...........................euh..................hahahhaha........we waren hard gaan lopen.




                            En een paar Bisons gezien,wat zijn die groot zeg,en ook een Elk.







Het was echt een leuk Dessert zoo.En ja nu kon Maroeska zeggen waar we gingen eten,en dat werd natuurlijk de Mc.We zijn daarna met een omweg naar huis gegaan en Maroeska heeft nog heerlijk met haar vriendin gespeeld.Maroeska heeft wel een verdrietig moment gehad,dat ze haar familie en vrienden nu wel effe meer miste.Maar dat was gelukkig zo over.En ja s`avonds uit eten bij de chinees.

Toen ik haar later naar bed bracht zei ze wel,mama ik heb een leuke verjaardag gehad,vooral dat ik onderweg elke keer een klein kadootje kreeg.Dat vond ze heel erg leuk.

Nou dat was voor ons genoeg,we hebben er goed voor gezorgd dat ze heeft genoten op deze dag.
Wat wil je nog meer als ouders...................
















woensdag 25 januari 2012

Onze eerste samen avondje uit

Vrijdag 20 Januari was het zover,Johann en ik samen uit.Bruce en Maroeska bleven voor het eerst een avond samen in huis.Hebben films uitgezocht voor hun samen,en chips en drinken klaar gezet.Je kon aan Maroeska merken dat ze het wel een beetje moeilijk vond om alleen met Bruce te zijn.....................dat had ik helemaal niet om die twee zo alleen in huis te laten ..............................hahahaha.

En ja waar gingen wij heen,naar een concert van een Country zangeres.We hadden nog nooit van haar gehoord en wisten ook niet of ze goed was.Om ons heen hoorden we wel dat ze goed kon zingen,maar ja ze zijn hier gauw tevreden,want veel krijgen ze hier niet hahaha.Dus daar deden we niet zoveel opuit.
Op de heen weg als echte amerikanen ,eerst koffie halen, bij de tankstation,overheerlijk cinnemon smaak,want het was wel 5 minuten rijden hahaha.Dus sta op de parkeerplaats in de auto koffie te drinken.

Toen we de zaal binnen kwamen,was er bijna geen publiek om naar haar te luisteren,we hadden nog een half uur en de amerikanen zijn niet zo op tijd.Maar toen het 20.00 uur was was de zaal nog niet voor de helft vol,en zaten we ook nog allemaal verdeeld over de zaal.Wij hadden al zoiets van dat is ook niet leuk voor de zangeres met haar band.

Nou daar kwam ze aan,en het publiek ging uit zijn dak zeg,daar aan kon ze niet merken dat het niet erg vol was.De zangeres heet Wynonna and the big noise.Nou ze zong ook zekers niet verkeerd,een mooie stem waar ze veel mee kan.Ze zong country en rock en roll.We hoeven geen cd van haar,maar mocht ze ooit terug komen in Hobbs,gaan we zekers wel weer naar toe.We hadden wel zoiets van hoe krijg je zo`n artiest hier in Hobbs om een concert te geven.Want ze is echt niet onbekend in amerika.

We hadden geen camera meegenomen ,omdat we het ook niet wisten of het wel moch.Maar we zagen genoeg met een camera,dus de volgende keer nemem wij het ook gewoon mee.

We hebben een leuke avond gehad zo samen,ondanks ik/wij vaak aan de kids heb gedacht en op de telefoon heb gekeken of ze gebeld hadden.Want de muziek is wel hard dan hoor je de telefoon niet.

Heb wel wat foto`s van internet geplukt,en ze heeft ook een bekende zus,zij is een actrice,Asley Judd.
Hoorden ook dat ze ongeveer tien jaar geleden een programma hadden ,dat er bij hun in huis werd gefilmd hoe ze leefden.En dat werd uitgezonden via een tv uitzending van Oprah.



                En hier staat ze samen met haar verloofde,hij is de drummer van haar band.


          En dit is haar beroemde zus,Ashly Judd,ik heb haar wel een zien spelen in een film.



Vond wel jammer kon geen foto`s vinden van Wynonna en haar band.En toen we thuis kwamen,lag Maroeska te slapen en Bruce tv te kijken.En het is helemaal goed gegaan..................ja waarom ook niet...........Maroeska vertelde me,dat zij tegen Bruce aan lag en een deken om haar heen,en zo naar een film keken.Ach als je dit hoort wordt je wel een beetje week van binnen.

Nou dat was onze eerste avondje uit,en er gaat zekers meer komen voor ons.........................

maandag 23 januari 2012

Maroeska`s verjaardag op school

Vrijdag 20 Januari had Maroeska op school haar verjaardag gevierd.De dag ervoor zijn we eerst druk geweest met bakken.We hebben koekjes gemaakt voor de leraren,van pepernoten mix.En voor haar klasgenootjes hebben we cup cake`s gebakken en Maroeska versierd.



Maroeska is rond gegaan met de koekjes bij de andere leraren.Dat is niet wat ze doen hier op school.Ze maken helemaal niks voor de leraren,We hebben uitgelegd hoe het op de oude school van Maroeska gebeurde.Dat je een klasgenoot uitkiest en die gaat dan met je mee,en dat je een kaart hebt waar de leraren dan iets op zetten voor jouw.Vond het heel leuk dat ze het ook mocht doen.En daarna werden wij om 9.00 op school verwacht,en konden mee maken hoe ze het hier op school doen.Er wordt hier veel aandacht aan besteed als je jarig bent.Er werd ook ons gevraagd om baby foto`s van haar mee te nemen,dat werd een beetje moeilijk.We hebben alles in de opslag en 1 groto foto hangt hier in de kamer,en die hebben wij ook meegenomen.Toen heb ik gevraagd of het goed is dat wij daar voor in de plaats een spelletje gaan doen.Dat vond ze een goed idee.

Nou daar waren we dan om 9.00 op school,er werd drie stoelen voor in de klas gezet,waar Maroeska en wij moesten zitten.


En toen gingen ieder kind in de klas,iets zeggen over Maroeska wat ze van haar leuk vinden.En daarna de juf ,en toen waren wij aan de beurt.Het is een familie traditie van de juf,die ze met haar klas deeld.Het was heel leuk om te horen wat ze van Maroeska vinden.En we vonden het ook een heel leuk idee,dat je dan wat positief zegt over de jarige.Over Maroeska werd veel gezegd,dat ze vaak lacht,houdt van gekke dingen doen en verzorgend is naar iemand als die het nodig heeft.Er was zelf een jongen die durfde te zeggen dat hij Maroeska knap vond.En er was 1 die het leuk vond dat Maroeska de traditie van Nederland met hun deelde.

En daarna gaat Maroeska staan en de kinderen in een rij,en die mogen haar een knuffel of een high five geven.





En toen kwam iets,wat de kinderen voor hun ouders geheim houden.Door we dit deden hoorden wij ook bij de klas.Johann stond voorop in de rij ,ik tweede en Maroeska derde,en de kinderen  erachter.En we hadden zoiets van wat gaat er nu gebeuren.Muziekje op................ach ik dat een polonaise.............euh nee het werd toch ietsie wat anders............we moesten lopen op het muziek en een dans pasje/beweging erbij doen en elkaar na doen.En Johann had geluk hij mocht als eerste hahahahha.................we hebben een lol gehad hoor ,wat was dat leuk zeg ...........en had je ons lopen en dansen,en de kinderen maar lachen hahahah,en mee doen natuurlijk ook.En na het rondje kon ik voorop en daarna Maroeska.Ja en nu willen jullie foto`s zien.Wat jammer nu vergeten hahahha.......................................nee hoor hier komen ze.






En na dit swingende lopen,ging Maroeska op een stoel zitten met haar enige grote baby foto,en dan konden wij wat over haar vertellen toen ze klein was.Heel erg leuk allemaal.En ja toen waren wij aan de beurt om de kids een Nederlands spelletje laten doen.We hebben er maar eentje gedaan wegens tijd gebrek.Maroeska wou graag chips eten met mes en vork.Voor wie het niet kent.Je maakt teams,zet voor ieder team een bordje met chips neer.En wat kleding,kan van alles zijn,wij hebben voor jurken en een hoed gekozen.

Je mag om de beurten gooien met een dobbelsteen,en als je een zes hebt gegooid,ga je de jurk aan trekken hoed op en dan mag je chips eten,maar dan moet je de mes en vork gebruiken.En dan zolang tot de volgende zes is gegooid, en dan alles uit trekken en dan mag die gene alles aantrekken en eten.
en dan tot wie het eerste het bordje leeg heeft.

Nou dat was een feest zeg met de kinderen,ze hadden hier nog niet van gehoord.Ze hadden een lol samen,leuk hoor.En we hadden voor elke team ook een kleinigheidje,een zakje snoep,voor de eerste plaats iets meer dan de tweede en derde plaats.











En daarna hebben we van elke groep een jongen gevraagd om bij ons te komen,ze wisten totaal niet waarom.......................Toen hebben w eze de kleren aan laten trekken en er foto`s van gemaakt.Nou kijk maar wat ze ervan vonden.......................hahahha





De jongens hadden zo `n plezier ,ze wouden de jurken graag aan houden.Had er geen probleem mee,het mocht van de juf ,als ze de kleding maar in de klas lieten als ze pauze hadden en lunch.Want Dhr Burch(de directeur) zou het maar zien,die krijgt een hartaanval.Want dat kan toch niet, jongens diejurken aan hebben,de dress code  hahahhahaa..............dus heb het maar gewoon meegenomen.En de juf zuchte gewoon van opluchting hahahhaa........................Het was een leuke morgen.Op twee manieren heeft Maroeska haar verjaardag gevierd op school,zoals de Amerkanen het doen en wij.Want zelf bakken dat doen ze hier al helemaal niet.

En binnenkort schrijf ik het verslag van haar verjaardag,wat we hebben gedaan.Moet nu echt effe wat in de huishouding doen hahaha.
Nou allemaal de groeten van ons.








Maroeska`s eerste basketbal wedstrijd

Donderdag 18 januari,had Maroeska haar eerst wedstrijd met haar team.Deze team is net samen begonnen met trainen,ze hebben al................... twee keer getraind, en toen al een wedstrijd.Sommige hebben al wat vaker gespeeld,kon je ook wel zien.Voor Maroeska was dit de eerste keer.Maar wat zijn ze al op die leeftijd ook al fanatiek zeg,vanaf 9 tot 11 jaar.Ze traint twee keer in de week,een uur.Maar deze week kan ze maar 1 keer trainen,omdat ze donderdag al weer een wedstrijd hebben.Gaan ze gelijk dinsdag twee uur trainen.En de coachen ook die staan best te schreeuwen hoe ze moeten lopen hoor.En dan het geschreeuw uit het publiek van sommige ouders,niet normaal hoor.Er was zelfs een meisje bij maroeska uit de team,die huilde omdat ze bang was dat haar ouders haar niet goed vonden spelen.

Wij vinden leuk dat Maroeska er meer van leert hoe ze moet spelen en dat ze beter wordt,maar of ze nu winnen of niet is niet belangrijk.De lol en het leuk vinden om samen te spelen is veel belangrijker,maar dat geld echt niet voor de meeste amerikanen.Het gaat hun echt om het winnen,en geen tweede plaats.






dinsdag 10 januari 2012

Foto`s van sneeuw in Hobbs

Hoe mooi Hobbs kan zijn met sneeuw.Wat foto`s rond het huis en we zijn naar het Mc Adams park geweest.


                                          Dit zijn foto`s bij het huis,maandag 9 Januari 2012





                                                En deze is van dinsdag 10 Januari 2012




                   En nu foto`s bij de Mc Adams park,die zijn ook dinsdag 10 Januari genomen.








Weet niet wat dat is hier met ons...........er werd ons gezegd,ja slangen en grote spinnen hebben ze hier wel maar die zie je nooit...................ja duh,wij wel .En sneeuwen ach dat gebeurdt niet gauw en blijven liggen al helemaal niet,nou dit is de derde keer dat het hier sneeuwd en het blijft ook nog liggen.We vinden dat niet erg,maar dat het hier zulke dingen niet ziet of gebeurdt geloven we niet meer hahahahahha........

Maar dat sneeuw hier zijn ze echt niet gewend,Johann werd gisteren(maandag) morgen al naar huis gestuurdt omdat in Eunice(waar de fabriek staat)al veel sneeuw lag.En voor het gevaar op de weg,werden alle werknemers naar huis gestuurdt.Waar Johann normaal 30 minuten over doet,was het nu dik uur rijden.En hij zei de mensen hier zijn het echt niet gewend,durfen haast niet te rijden,en toch dicht op elkaar en ja .......................natuurlijk blijven bellen.Niet weg leggen en je richten op het auto rijden.

En de kinderen kregen te horen dat  dinsdag de school later begon.Nou ja dat vonden ze natuurlijk niet erg.Maandag avond,zei johann ,zullen we koffie halen bij de tankstation.Och ja lekker.Dus wij in de auto en wat zien we onderweg,de restaurant Chili`s zat gewoon dicht,door het weer.En bij de tankstaion aan gekomen.............Heeeeeeee wat is dat ook gesloten,wat normaal 24/7 geopend is.Ja hoor Hobbs ligt op z`n kop met dit weer hahahahhaha.

De kinderen konden dus lekker wat langer liggen,kregen we later telefoon,dat er geen school is vandaag.Onverwachts zijn de kids , de hele dag vrij en johann ook.Dus van de kids mag het wel vaker sneeuwen hahahaha.