maandag 20 februari 2012

Beloningen

Ja wou het nog eens hebben over de school van Maroeska,over de beloningen wat ze daar krijgen.
Maroeska heeft een kaartje op haar tafel zitten,met alle dagen erop.Er zijn voor elke dag 5 vakjes.Als ze een waarschuwing krijgt moet ze er een vakje leeg maken.De nummer uit gummen.En aan het eind van de week ,kijkt de juf hoeveel nummers er nog staan ,dan krijgen ze daar nep geld voor.Mrs Reber heeft een winkel waar de kinderen wat kunnen kopen met dit nep geld.Ze heeft verschillende bakken met verschillende prijzen wat ze er moeten voor betalen.We hebben toen ook wat uit Nederland meegenomen om daar in te doen.En ja hoor daar krijgt Maroeska dan ook nep geld voor.

Ze worden echt voor alles beloond hier.Ze heeft ook een lijst over lezen,als je zoveel procent hebt gehaald ,krijg je daar ook een beloning voor.Ze gaan hier wel ver door,maar op zich vind ik het geen verkeerd idee.Daar mogen ze in Nederland ook wel iets mee doen.De kinderen belonen als ze goed hun best hebben gedaan voor iets.Het is een klein  ,maar als je als kind een goede cijfer haalt,schrijft de juf er wat bij zoals,great job,een smily tekend ze erbij.En je wordt ook beloond omdat je gewoon iets goed doet,het heeft dus niet alleen maar met cijfers te maken,ook goed gedrag.

Hier een voorbeeld met lezen ,ze moeten boeken lezen en daarna vragen beantwoorden op de computer.En als je zoveel procent hebt gelezen en vragen goed beantwoord,krijg je elke keer wat  van de juf.

10% krijg je 5 bucket(nep geld),
20% sock day,betekend dat je op sokken in de klas mag lopen,
30% pizza en ijs,je krijgt een bon voor gratis pizza en ijs,


40% free homework pass,dit kun je inleveren als je bepaalde huiswerk niet wil maken,


50% run the halls,dat je met meerder klasgenoten die dit ook hebben gehaald,mag rennen op de gang.


60% suckers,spelletje meenemem op vrijdag ,en dan mag je in de cafetarie samen spelletjes doen,
70% 15 min. pc,zomaar wanneer je wilt extra 15 minuten op de computer,
80% voor de klas lezen,
90% sit with a friend,dan mag je de hele dag bij je vriend(in) zitten in de klas,
100% run the halls and candy bar,rennen op de gang en een snoep,
110% drop your lowest grade,je mag je laagste cijfer laten verdwijnen.

En het gaat maar door,kun je voorstellen dat ze dit in Nederland zouden doen,en dat je slechte cijfer mag laten verdwijnen....hahahhaha ikke niet.....Maar iets zou niet verkeerd zijn.

En dit even over Bruce zijn school,Bruce is een P.E. asstintent.Dat houdt in dat hij tijdens de P.E. van de 7 grade,de leraar helpt .En voor de kerst heeft hij een zakje met snoep en drinken gekregen,omdat hij zo zijn best deed met helpen.En zoiets kun je toch ook alleen maar waarderen.Het is iets waar hij zelf voor heeft gekozen uit bepaalde vakken(anders had hij in een band gemoeten hahahah)En toch krijg je zoiets als waardering voor je inzet.En P.E is gym.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten