donderdag 7 juni 2012

Amerika,New Mexico,Hobbs,deel 4

En nou wat een beetje algemeen geld voor Amerika,wat we horen en zien.Voor ons is dit en blijft een heel bijzonder land met heel veel bijzondere mensen.We hebben het al vaker gezegd,maar hier komt echt niks europees voor.Het is net of dit land helemaal alleen bestaat,zo doen veel mensen het soms ook voor komen.Dit is het ,en niks anders bestaat.

Ook op tv met nieuws,het gaat alleen maar over wat in Amerika gebeurdt,niks over een belangrijk gebeurtenis over Europa.Komt Europa wel in het nieuws,dan is dat omdat daar iets is gebeurtd met een Amerikaan,de president of een iemand uit het leger.

Maar niet zoals bij ons,alle belangrijke gebeurtenissen over de hele wereld.Weet ik ook wel als je alleen over Nederland hebt krijg je de nieuws misschien niet vol .......hahahaha............En Amerika is natuurlijk een giga land waar veel gebeurdt.

En nu wat we over het algemeen op tv zien.Er zijn programma`s voor jeugd met jeugd, die dreigen te ontsporen.Ze gaan met die kinderen naar een gevangenis en komen in contact met gedetineerden.En die vertellen hun hoe het gaat in de gevangenis,nou ja praten...............ze staan voor je en schreeuwen het in je gezicht.Ze proberen je te bereiken en te breken.En vertellen keihard de waarheid over in de gevangenis.......dat je iemand bitch  kunt worden....of je dat graag wilt................het vechten in de gevangenis.

Je ziet soms de kinderen echt helemaal breken en dan denk je .............die hebben ze bereikt,komt misschien wel goed mee..................en sommige vertrekken geen spier.

En dan aan het eind van het programma,spreken ze die kinderen allemaal weer na een paar maanden.................En dan zie je de kids die geen spier vertrokken,dat het helemaal goed is gekomen.Dat ze op het rechte pad terug zijn.............en van de kids die echt helemaal kapot waren van verdriet en angst.........wat je dan ziet........zitten toch nog wat tussen die gewoon verder gaan ,waar ze zijn gebleven.

Geschrokken van de programma,dat zoiets bestaat,want dat moet je gezien hebben om te begrijpen wat ik hier mee bedoel............................maar aan de andere kant weer goed dat er zoiets is,om je kind het laatste te geven om haar/hij toch te kunnen helpen en bereiken.

We zien hier ook veel over gangs op tv,geschrokken wat sommige allemaal doen.Je hebt gangs die ruzie met elkaar maken en elkaar vermoorden.Maar je hebt ook gangs die gewoon onschuldige burgers vermoorden.door naar deze programma`s te kijken,weten wij nu ook heel goed waar wij op moeten letten als we door een ander stadt rijden.We hebben al een keer schoenen zien hangen hoog in de kabels..............en vonden het wel grappig ........euh,euh...............nu weten we dat dit ook betekendt dat daar in de buurt juist een gang zit..............euh,euh,..............niet grappig...........hahahha.

en dan zit je te kijken en hebben ze over een gang moord wat er precies is gebeurt........zie je een foto van een jonge knaap met een footbal shirt aan...............eih zag ik daar Lovington staan............verder in het programma ja hoor het klopt...........een half uurtje hier vandaan................oke.

Maar wat heerst dat hier heel erg , gangs .............onvoorstelbaar..............en wat ze doen.......................en ook ontzettend veel motor gangs.Schrikken we wel van.

Ze hebben hier ook een programma....en dat heet extreem coupons.............Dat gaat over mensen die een paar uur per dag bezig zijn om kortingsbonnen te verzamelen...............die hebben een hele boekwerk vol met kortingsbonnen..........................Dan gaan ze boodschappen doen met een paar mensen,karren vol laden......................staan ze bij de kassa om af te rekenen............en dan staat dat ze ongeveer  1000 dollar moeten betalen...................en dan komt het gaan ze de coupons inleveren.........................en dan misschien maar 50 dollar betalen..................we hebben ook al gezien dat iemand geld toe kreeg..................jajajjja echt waar .

Hier in Amerika mag je dus wel een product ,zoveel kortingsbonnen inleveren dat het produckt gratis is.Jajajajaj.............in Amerika wel..........hihihih.....En in Nederland is het gewoon 1 kortingsbon per product,en heel soms mag je er twee of drie van kopen met korting.

Reclame van medicijnen,ze worden eerst aangeprezen hoe goed ze wel niet zijn....................en dan ................de bijwerking...............die worden allemaal opgenoemd............nou dan wil je ze niet meer hahahahha............................Dat zijn ze hier verpicht om de bijwerking te vertellen..................Dan kun je niet zeggen wist ik niet.....................ja allemaal voor het aanklagen.

Er zijn zelfs reclame van bepaalde medicijnen ...........of je die hebt gehad........en heb je deze ziekte gekregen.................dat kan wel eens van deze medicijnen komen..............dan kun je met deze advocaat contact opnemen...............want dan kan het wel eens zo zijn dat je een financiele tegemoet koming kunt krijgen.

Doktoren die reclame maken over hun praktijken,wat ze voor je kunnen doen ,en niet dat ze contacten hebben met andere doktoren.Je hoort het op de radio,ziet het op tv.

Wordt ook gezegd,als jij als man in de lift wil stappen en er staat een vrouw alleen in.....................kun je beter wachten tot de volgende.................want als deze vrouw later zegt dat jij haar hebt aangerand.....ben jij de (piep) hier.

Er is een man in Texas die leeft van  om mensen aan te klagen die over zijn grond gaat.Deze man heeft camera`s op zijn grond aan gelegd.....................geen bordje prive bezit................en als iemand toch over zijn grondstuk komt...........kan hij die gene aanklagen voor vernieling van zijn grond....................weet het is niet tegeloven.....maar toch waar.

Het is hier zo erg,als jij door weet ik veel over iemand zijn privebezit rijdt loopt.......en geen bordje hebt gezien.................no tresspassing................mag deze op je schieten omdat  jij op zijn grond loopt.Hier mag je eigendom beschermen.

Een tepel mag niet op tv,maar hoe iemand is vermoord mag in kleuren en geuren op tv gezien worden.

Bioscoop,naar een film die voor 16 jaar en ouder is,mag Maroeska en Bruce gerust naar toe als er maar een volwassener erbij is.........................er zijn zelfs gezinnen die met hun baby naar de bios gaan.Of dit voor heel amerika geld weet ik niet,wel in Hobbs.

Een paar uitspraken die Bruce heeft gehad op school.

Hoe lang was het met de auto rijden dat je van Nederland naar Amerika ging?
Gaan ze daar allemaal naar school?

Vraag van een juf,of Bruce ook wist dat ze in Duitsland veel alcohol dronken en ook de kinderen?
Bruce ,nee kinderen mogen daar ook geen alcohol drinken,en er drinken wel wat mensen alcohol,maar heus niet iedereen...............Geloofd ze dat niet.

Een juf dat les geeft en wil een voorbeeld doen met een sommetje...............7 delen door 2.............euh kan niet jullie hebben je rekenmachine niet bij je..............euh Bruce had zoiets van dat kan toch niet...........

Een nieuwe computer gekocht..................wilt u een extra garantie bij kopen............als de pc wordt gestolen krijgt u het niet vergoed,maar gooit u de pc tegen de muur of op de grond en gaat kapot dan wel................euh,euh,euh.......

En dit is wat wij op tv zien en zo ervaren en wat we om ons heen horen en hoe dat overkomt bij ons.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten