donderdag 11 oktober 2012

Santa Fe en omgeving deel 1

Nou zaten we vrijdagmorgen om half zes in de auto op weg naar Santa Fe.Zorro de avond ervoor al weg gebracht naar de dierenopvang.

De reis duurt tussen 5,5/6 uur.En natuurlijk zie je in begin alleen maar de kale vlakte en later wat heuvels.De natuur is nog steeds ruig ,maar wel meer groen en heuvels.

We rijden door een gebied waar nog heel veel indianen wonen,de Pueblo`s,daar zijn nog heel veel reservaten.En wat opvalt je ziet een bordje dat je een reservaat inrijdt,en nog geen paar km verder ......ja hoor.....een casino......een grote bron voor inkomsten voor de reservaten daar.


We kwamen mooi op tijd aan tegen half 12/12.00 uur bij ons hotel,we mochten ons ook al inchecken.
Toen we daar klaar mee waren ,op weg om wat te eten,bij Village Inn(kun je vergelijken met I Hop).
En dan de binnen stadt in van Santa Fe.

Wat een drukte was niet gemakkelijk om een parkeer plek te vinden,die ook nog betaalbaar was.
We blijven Nederlanders hahahahha.

Een hele mooie kerk gezien, The Catherdral Basilica of St.Francis of Assisi.Binnen een kaarsje aan gestoken voor opa en oma.We zijn wel niet gelovig,maar zoiets heeft wel wat om het te doen,even stil staan bij hun.Ik zeg ook altijd,het maakt je geen goed mens omdat je in god gelooft,maar het gaat om de dingen wat je doet.








Daarna wat in de straten rond gelopen,veel indienen zitten die hun zelf gemaakte sieraden verkopen.Er zitten hele mooie tussen,maar voor mij toch wel iets te duur.En wat is daat veel kunst aanwezig,wat kan ik daar van genieten zeg.Wil niet zeggen dat alles mooi is,maar wel bijzonder.
Daar hoor ik alleen te lopen of met iemand die er net zo van kan genieten als ik.Kan me daar echt wel paar dagen vermaken winkel in ,uit.

Ik ondenk op dat gebied ook steeds meer van mezelf,er was 1 schilderij(abstract)wat mij diep tot in mijn tenen raakte.En johann had zoeits van wat zie jij hier in,want hij zag ook wel dat die mij heel erg raakte.Ik zag,kracht,verdriet en dat was wat ik ook voelde.Hier hebben we ook niet zolang gelopen,de kinderen vonden na een paar kunstgalerijen wel genoeg,wat ik ook begrijp en Johann die kan nog niet zoveel rond slenteren door zijn rug.






 
 


                       Dus zijn we bij Starbuck naar binnen gegaan voor een heerlijke kop koffie.



Daarna nog door de Road Canyon gereden,daar heb je nog meer kunst,buiten staan,een hele leuke straatje.Had er graag wat rond gewandeld.




De kinderen en ik zijn nog in de oudste huisje van amerika geweest.Johann kon niet meer de bleef lekker rusten in de auto.

Het huisje staat op een fundering van de Pueblo indianen 1200 A.D.(na christus) en vanaf 1926 is deze huis open gesteld voor publiek en in 2002 voor een deel gerestoreerd.en ze zeggen dat d egeest van Geronimi daar rond heerst.Wij hebben in ieder geval niks gevoeld.



 
 
 
 En hier staan de kinderen bij een tafel,waar onder de glasplaat geld ligt van andere landen.Er lag daar zelfs euro`s.



En hier een paar foto`s,ook een foto van hou de bouw hier zijn van de huizen.Het is de stijl van de Pueblo indianen.En dat is de einde van dag 1,lekker weer naar het hotel.Johann en de kinderen hebben nog wat gezwommen,en ik heb de koffer uit gepakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten