zondag 28 april 2013

Afscheidsfeest van Bruce en Maroeska

Zaterdag 27 April was het zover de afscheidsfeest voor de kinderen,gelijk na de garage sale.Dus een drukke dag,maar voor een goed doel.

Maroeska had drie dame's uitgenodigd,dat waren Arianne,Shayna en Zera.Ze hebben eerst wat gedronken en gegeten en daarna ben ik met hun naar de Hobb NM bord gegaan en heb daar foto's gemaakt met ze.Terug naar huis ,zijn ze gaan schilderen,je hebt een vriendschaps kettingen,zij hebben een vriendschaps schilderij gemaakt.




 
 











En daarna hebben we met ons allen pizza gegeten.Toen was het tijd voor de dame's om naar de film te gaan,ze hebben GI Joe gezien.Het was half 10 toen ik ze kon ophalen en intussen heb ik foto's af laten drukken en een foto van de dame's achter een lijstje gedaan,en wat los erbij.

Deze foto heb achter een lijstje gedaan van de lady's



En nu de jongens,Bruce heeft ook drie kameraden uitgenodigd,zijn beste vriend Jonathan,Chris en Max.Nou daar heb ik niks voor hoeven te regelen.Die hebben zich vermaakt achter de pc en playstation.Ben met de jongens ook nog naar Hobbs NM bord geweest voor wat foto's,maar ja dan ben je zo klaar.Die gaan niet gek doen zoals de meisjes.Daar kan ik dus niet zoveel overschrijven hahaha,ze hebben zich in ieder geval wel vermaakt.En daar gaat het om.





En zo gaat het naar het einde van hier in Amerika.






 

 
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 

Garage Sale ,zaterdag 27 April

Zaterdag hadden we dus onze garage sale....wat koop je toch nog wat in die twee jaar.Een advertentie gezet in Hobbs News,voor drie dagen...............en wel voor 8 dollar........dat is wel heel erg goedkoop.

Er stond duidelijk dat het Zaterdag begon om  8 uur s'morgens.Vrijdagmorgen hadden we al 1 aan de  deur,of ze in de morgen weer mocht komen ,want ze kon zaterdag niet...........duh,duh......wou gewoon de eerste zijn,maar het is goed.Die is wel een paar keer op een dag geweest,geld ophalen en weer wat kopen.S'avonds stonden er drie dames voor de deur,met de reden/ smoesje dat ze op tijd moesten werken en nu mochten kijken.Ja hoor, die hebben ook wat gekocht.

Nou Zaterdagmorgen was het zover.We hadden van een Nederlandse famillie al een keer gehoord ,waar we moesten opletten.Zorgen dat ze je niet zien voor die tijd,laat de garage dicht tot dat jij zover bent ,ook de lammellen voor de ramen.En let goed op want ze stelen.

Eindelijk waren we zover met ons zessen,Johann,Bruce Maroeska,Jonathan,Shayna en ik...................helemaal paraat .........en ja  doe de garage deur maar open.............niet te geloven er stonde al heel wat auto's te wachten vanaf half 8,wat wij hebben gezien....en er waren mensen erbij die bijna rende om de eerste te zijn.Er waren wel meer dan 20 mensen die binnen kwamen stormen.Het was echt graai en graai en nu maar in de gaten houden of iedereen wel betaaldt met wat ie vast had............moet zeggen dat het ons meegevallen is onder de volwassenen....................

Maar bij mij stond een knaapje van rond de 6 jaar,en zag het lego brandweer auto,brandweerboot en klein brandweerauto.En daar stond hij de hele tijd mee in zijn handen en dan verdween een handje dicht naar beneden.Gelijk wat van gezegd ,maar hij bleef maar door gaan......heb hem heel duidelijk gemaakt dat wat hij daar deed niet lief was en dat ik het niet meer leuk vond en nu afblijven van het lego.Hij zat het bijna te slopen om maar iets mee te kunnen nemen,verschrikkelijk zeg.

We hebben heel goed verkocht,er is maar een kleinigheid achtergebleven,wat open haardhout en wat prulletjes die kunnen  de ton in.Alleen Bruce zijn gamecontrole in een geweer model voor zijn playstation niet......die proberen we dan maar in Nederland te verkopen.







En nu de garage schoonmaken voor de volgende rond,onze spullen die meegaan naar Nederland neer zetten.


zaterdag 20 april 2013

Project bij Bruce op school

Bruce kwam donderdag 18 april met een verhaal in huis wat er vandaag al vroeg bij hem op school was gebeurd.Een actie van de gemeente ,om de jongeren te laten zien wat het inhoud met alcohol op achter de stuur gaan zitten.

Het was best wel heftig vond Bruce en wat hij ons zo vertelde vonden wij dat ook.S'morgens zijn er 7 kinderen van school opgehaald,en die waren zogenaamd betrokken bij een ongeluk waarbij zij zijn overleden door misbruik van alcohol of iemand anders door hun toedoen overleden.Die kinderen werden de telefoons ook afgepakt en ergens heen gebracht,ze konden geen contact meer maken met famillie en vrienden.

Er werd kranteknipsels op gehangen van de "overleden klasgenoten".En werd de rest gevraagd van de school om de volgende dag in het zwart op school komen,want dan was de "begravenis" van hun klasgenoten.

En later in de morgen moest de hele school naar buiten en daar was een situatie nageboots van een ongeluk.Bruce vertelde de brandweer,politie,ziekenauto en zelfs de helicopter waren aanwezig.En natuurlijk de krant ook.Bruce vertelde het zag er best heftig uit en heeft ook indruk achter.

De volgende dag waren de klasgenoten weer en vertelde hoe de ongeluk is gebeurdt,bij wie ze in de auto zaten of welke leven dat hun hadden verwoest.En de ouders hadden een afscheidsbrief geschreven voor hun "overleden" kinderen.

En daarna kwam iemand aan het woordt die echt iemand heeft verloren door drank op achter het stuur.

We vinden het wel goed dat dit dus wel kan hier,want zo wordt het veel meer duidelijker wat het allemaal inhoudt als je dat doet.En als ze hier door al 1 kind kunnen redden was het al waard.
Bruce vertelde ons ook dat er gezegd werd,dat dit deze actie een half miljoen had gekost.Er waren ook donatie gedaan door bedrijven.





 
 
 
 
 
En deze kranteknipsel werd op school opgehangen.
 
 
 




vrijdag 19 april 2013

Waren we echt aan toe

Eindelijk een weekendje weg.....jajajaj ik weet het we waren nog niet eens zolang weer van Nederland.Maar het klopt de laaste loodjes wegen echt zwaar.

Onderweg zijn we gestopt in Artesia,een leuk plaatsje om te zien.....niet groot en hebben een leuk klein winkel straat met groen ja groen ..........hahhaha......        daar heb ik deze grote standbeeld op de foto gezet.





Natuurlijk een stop voor Zorro in het gehucht,het leek wel bijna een spookstadt,genoemd Hope,nou de hoop was daar echt wel gevlogen.







Na ongeveer 4 uren rijden waren bij het hotel in Alamorgordo,we hadden al een reservering gemaakt en ook dat we een hond bij ons hadden.Bleek de kamer niet geschikt voor honden,kregen we een aanbod voor een suite,voor de zelfde prijs.....euh wat doe je dan effe nadenken hoor......geen probleem natuurlijk zeg .

 




S'avonds een bed, overdag een bank,het was lekker ruim twee kamers en ook nog twee badkamers wat een verwennerij.


We zijn nog een keertje naar White Sands geweest,dat is echt nog steeds mooi het heeft iets rein,onaangetast en spiritueel.Om het te voelen moet je er zijn,We waren op deze plek ook helemaal alleen heerlijk was dat.Heb natuurlijk nog foto's gemaakt en deze kleding van de kids is bewust gekozen.Daarom wou ik er ook graag nog heen ,de blauwe lucht en het mooie witte zand als achtergrond.




 




 








En daarna wat makkelijks aan vooral Bruce en dan met de slee naar beneden,euh moeders natuurlijk ook een keer.




 

We zijn ook naar Three Rivers Petroglyph geweest,dat was heel erg intressant,dat waren tekeningen op rotsen die heel erg oud zijn.Ze zijn van Native americans die daar hebben geleefd 1000 jaren geleden.Was heele rg mooi er was een pas ,maar je mocht ook van de pad af om rond te kijken want er zijn er wel 21.000 tekeningen.Sommige heel erg duidelijk en kun je er ook wat in zien en andere zijn spiritueel bedoeld.














En daarna naar een verlaten village aan de overkant van de straat,wij er naar toe.Ondanks dat er daar zo vlak was en niks hoog groeide zagen we maar niks.Ik zei al het is een klein stukje zien we nog steeds niks na tien minuten dan gaan we terug.En ja hoor we zagen iets.....wij hadden heel wat anders in ons hoofd met wat we zouden zien,iets van een ruine...................maar dit was het.








En op de terug weg nog wat pistache noten gekocht,dit is het omgeving van de pistache en appels.Heb nog nooit zoveel verschillende smaken van pistache geproefd en gezien,ranch,bbq,lemon en nog meer.Ze zijn ook heel erg lekker.

                                                       In het hotel even bijkomen..




Hier wat foto's van het straat beeld in Alamorgordo,en nu denk je misschien wat een grote stadt moet dat zijn......nou dat valt echt wel mee......




Zondagmorgen in de auto en op naar Hobbs,we zijn langs Cloudcroft gekomen en dat is een hele leuke dorpje in de heuvels/bergen.We zijn daar al eens eerder geweest daar hebben ze een klein straatje en daar heb je het gevoel zo in een western film te lopen,alleen even de moderne dingen weg denken en zand in plaast van asfalt...............en dat is voor mij niet zo moeilijk.

Maar voor Cloudcroft gestopt om deze brug op de foto te zetten,daar ging een trein vroeger langs om naar Cloudcroft te komen............en dat ziet er eng uit hahahhaa en hoog brbrbrbrb.








En hier de kleine maar ozo mooie straatje van Cloudcroft.