dinsdag 30 augustus 2011

Rodeo and Fancy Fair in Lovington 2011

In augustus is het groot feest in Lovington,en dat duurt ongeveer anderhalf week.Er is een fancy fair ,dat houdt in veel eet kraampjes,wat kraampjes die verenigingen aanbevelen,zoals de kerk.
Maar ook de politie en de brandweer,en natuurlijk geweren.Hier en daar ook wat kleding en sieraden.

Voor een klein plaats was het best gezellig en groter dan we hadden verwacht.Er was zelfs een kermis aanwezig.En live muziek s`avonds.Op de kermis zelf hoor je geen muziek zoals bij ons,dat is wel heel erg stil.

Ik ben zelf met de kids op een woensdag geweest,Bruce is niet in 1 actactie geweest,daar tegen Maroeska wel.En in dingen waar ik met de rug naar toe stond als zij er in zat.Wat heel leuk was we stonden in de rij voor tickets,anders kun je nergens in.Stond een vrouw met paar kinderen achter ons en die had uit de krant een kortings bon.Maar dan moest ze wel vier personen hebben.Ze vroeg of een van ons de vierde persoon kon zijn,en dat was natuurlijk geen probleem.En daarna is haar dochter samen met Maroeska over de kermis heen gegaan,en Bruce en ik trouw erachter aan hahahha.

Maroeska vind alleen dingen leuk die over de kop gaan,brbrbrbrb ik vind dat echt niks zie van alles gebeuren.En zulke dingen gebeuren natuurlijk alleen maar als er 1 kind van ons erin zit hahahah anders niet.En Maroeska heeft grote lol dat ik het maar eng vind.Wat heeft die meid genoten zeg,ze was helemaal in haar sas.En ja daar genoot ik natuurlijk wel van.Zal een foto plaatsen waar zij heeft ingezeten.


En dit ding ging alleen maar rondjes draaien,en een keer stil staan op de kop.Maroeska met een big smile eruit.

We hebben ook nog een varkens race gezien,wat was dat grappig zeg.Ze moesten 1 rondje rennen en daar stond natuurlijk wat lekkers voor ze te wachten.





Vrijdagavond zijn we er weer geweest ,en dan met ons 4tjes.We zijn toen naar de Rodeo geweest.Die was echt wel anders wat we toen hebben gezien.Rodeo clowns liepen er rond.Was wel heel mooi om allemaal te zien.Maar voor het begon eerst natuurlijk de pledge,hand op je hart .En daarna werd er gepraat over god en wat voor gweldige land dit wel niet is.Zelfs de dominee hield nog een toespraak.En ja toen kwam het volkslied,en die werd aangekondigd dat dit wel de mooiste lied was die ooit is gemaakt van de wereld.En ja daar sta je dan als nuchtere nederlander tussen.

Maar moet dit wel zeggen,het lied werd live gezongen door een dame en toen zij klaar was,het gejuich en aplaus die zij kreeg,was heel erg overweldigend.Dat kwam zelfs bij ons binnen hahaha.

En wat foto`s van de rodeo






Er waren zelfs kinderen die mee deden aan de rodeo,op schapen ,kleine kinderen tussen de 3 en 7 jaar ongeveer.Was gaaf om te zien er was zelfs eentje die liet niet los hing op laats aan de zijkant ,maar vasthouden.




Was een leuke avond uit,we hebben heel erg genoten.En ook hier loopt veel politie rond,vooral bij de kermis.En ook hier is nergens alcohol te koop.En je mag het ook niet mee nemen.

De groeten van ons allen

donderdag 18 augustus 2011

Eerste schooldag 17 augustus 2011

Ja eindelijk de school is voor Bruce en Maroeska begonnen,werd ook tijd na bijna 3 maanden.Ze hadden ook allebij er weer zin,dat is natuurlijk mooi.

Bruce zou met de schoolbus naar school,maar werd maar niet op gehaald.Dus heb ik ze allebij maar met de auto naar school gebracht,kwamen we bij Maroeska haar school aan,zagen we dat alle kinderen werden gebracht en geen schoolbus.Blijkbaar breng je de eerste schooldag je kind naar school,camera`s mee en foto`s maken omdat ze weer naar school gaan.Euh ikke dus niet mee genomen,vonden ze ook niet erg.Dat hoef niet zo allemaal voor hun gelukkig.

Maroeska naar de klas brengen staat de juf bij de deur,Maroeska welkom heten en ook nog een knuffel.Staat er een kadootje op haar tafel.Maroeska mij stoer weg sturen en geen kus die had ik buiten al gekregen.

Moest nog wat leesboeken terug brengen naar de juf die zij had in 3 grade,meteen heel vrolijk of we een leuke vakantie hadden gehad en hoe het was met Maroeska,en ja hoor stapt ze op me af.................om een knuffel te geven........mijn haren ,wat nog kon, ging direct om hoog staan.Ik kon ook niet maken om mijn hand naar voren te steken,want ze stond al klaar met haar armen om heen te slaan ..............rbbrbbrbbrbr............hahahahaha.......Daar moet ik wel aan wennen ,en of ik dat kan weet ik niet.........Ik geef alleen een knuffel als ik dat echt wil en hier is het zelfde als hallo zeggen.Nou dat hoeft echt niet,maar ja ik kon de juf ook niet voor de hoofd stoten dus heb het maar laten gebeuren.

En ja dan Bruce wegbrengen naar school,en dat is deur open van de auto en doei weg is hij.Ik naar huis met een knoop in mijn buik.

Was blij dat het tijd was om Maroeska op te halen,woensdag zijn ze een uur eerder vrij.Ach ik dacht loop er wel heen,maar het was toch te warm voor.Ben ik bijna bij school zie ik de lampen voor de schoolbus en oversteek niet branden,geen auto`s van ouders.....euh dat is vreemd.Sta voor de deur te wachten en het is heel stil in school.....wat is dit nu...komt de politie van school aanlopen.....en zegt tegen ons want er stond nog een moeder,of we niet wisten dat ze nu niet 1 uur eerder vrij zijn....eun nee......ja dat is omdat het de eerste schooldag is.......nou ik blij kon ik terug lopen in de hitte.Was eindelijk thuis kon gelijk me wassen en droge t-shirt aan.

Toen heb ik haar met de auto opgehaald,sta je buiten te wachten,komt Maroeska er aan lopen met een hele big smile om haar mond en met hele verhalen over de eerste dag,en hoe leuk het was.Nou daar waren we heel blij mee.Dat ze heeft genoten.

Ik begreep dat Bruce dus ook niet eerder thuis komt,hij belde later al dat hij ook een uur later klaar zou zijn,dan kon ik hem wel ophalen.En die had ook grote verhalen en leuke verhalen helemaal blij ,en er waren nieuwe regels en met 1 was hij heel erg blij mee.De jongens mogen nu eindelijk de bovenkleding over de broek dragen en er niet meer in de broek.Daar was hij wel zo blij mee,want dat vond Bruce een verschrikkelijke regel.

Gelukkig is de eerste dag heel goed gegaan en dat zegt genoeg voor de rest,dus dat gaat allemaal wel los lopen.Maroeska had alleen wel verdriet deze dag,door naar school gaan,en in bijna nieuwe klas zitten,dus andere vriendinnen maken.Voelde ze het gemis van haar vriendinnen in nederland weer heel erg.We hebben gepraat en dat we er samen voor gaan en dat ze het zekers tot de kerst de tijd moet geven voor haar zelf om te wennen met alles.Vroeg ze maar zal het dan wel anders zijn,natuurlijk meid daar gaan we voor,je praat dan vloeiend engels hebt vriendinnetjes.Komt echt wel goed.

Vandaag heb ik gebeld naar Bruce zijn school om een afspraak te maken met de princepal .Omdat hier ook gangs zijn en jongens waar je beter uit de buurt kunt blijven,en wij daar op deze manier totaal geen ervaring mee hebben.En Bruce ook niet weet welke jongens het zijn,willen we graag dat hij de eerste weken goed in de gaten wordt gehouden en de juiste vrienden maakt.Volgens hem zit hij bij de juiste jongens ,rustige jongens.

Hij heeft zelf extra lessen geregeld op school,voor engels en wiskunde omdat het even wat anders is dan in nederland.Heb hem gevraagd om het eerst zelf te doen,en als het niet lukt kan ik altijd vragen,maar het is allemaal gelukt.Zei tegen hem zo leer je ook om hulp te vragen als je het nodig heb.

Maroeska heeft morgen een" back to school" parade,mag ze een knuffel mee nemen en door de gangen lopen.En natuurlijk zijn de ouders uitgenodigd.Zal de camera mee nemen .Ben benieuwd hoe dit zal zijn.........misschien ook wel een grote happening hier hahaha.

We zijn trots op ze dat het zo allemaal"maar even"doen.Knap van ze hoor.



maandag 8 augustus 2011

Hobbs august nites 2011

Dit weekend was er groot feest in Hobbs,we zijn er s`middags heen gegaan en wat was het warm rond de 40 graden haast geen wind.Nou je kunt wel na gaan zweten op plekken dat we niet eens wisten dat het kon hahahaha.

We hebben heel veel mooie auto`s gezien de meeste kwamen uit Hobbs,maar ook uit de omgeving zoals Carslbad,Roswell,Jail.Dit is/was een grote happening in Hobbs.En politie aanwezig,of het een hele grote festival was.Je voelt de dominatie en de macht van de politie gewoon,een raar ervaring is dat.

We zijn er s`avonds weer geweest,want toen was er zingen ,liedjes van de Beach Boys,er waren twee bandleden die vroeger ook met de beach Boys opgetreden hadden.Het is niet echt onze muziek,maar als je daar zo staat en er wordt live gezongen en sommige liedjes ken je ook,is dat heel gezellig.Dat is best genieten,dat vonden de kids ook vooral Bruce hahaha(dus niet).Maroeska heeft nog meegedaan met een hoela hoep wedstrijd,en later hebben ze de hoela hoep weggegeven,Maroeska heeft er nu ook 1.

En heerlijk een goede moeder uit gehangen echt mijn taak volbracht....................lekker mee zingen en ook nog even wat dansen op de plek.....en dat vond Bruce zo leuk......euh......nee...............ik kon het niet laten om hem daar mee te plagen, heerlijk is dat soms hahahha.

Er was s`avonds nog meer politie aanwezig zeg,zoveel zie je echt bij ons niet rondlopen en moet je nagaan dat met zulke feesten geen alcohol wordt geschonken want dat mag niet.En heb je ze rondlopen met kogelvrije vesten aan.Ja dat straalt wel wat uit.

En wat je nog meer ziet rondlopen,kinderen,grietjes van een jaar of 14/16 met de zelfde kleren aan,dan kun je de rest wel invullen .En dan zie je een grietje van 16 jaar ,zekers niet ouder,half aangekleed met weet ik niet hoeveel tattoos.Ja dan wordt je ook wel even bewust dat het hier met de jeugd ook heel anders kan gaan.

Het was een super feest,lekker rustig en heerlijk meegezongen en soms gedanst,Maroeska lekker met haar hoela hoep oefenen,en Bruce ja die verveelde zich en dan een moeder waar hij zich soms voor schaamde.En ja Johann en ik hadden meer lol hahaha.

Zal wat foto`s plaatsen van auto`s








En hier  foto`s van de politie die duidelijk aanwezig waren



En nu wat foto`s van de avond







En nu de laatste foto,die is speciaal voor de heren





vrijdag 5 augustus 2011

Zorro

Ja nou is onze hondje even aan de beurt,hij vroeg laatst al gaat het nog wel eens over mij.Zo Zorro bij deze.

Zoals jullie al hebben gelezen waar ik Zorro eerder uit liet ga ik dus niet meer heen(wegens slang),we hebben nu een ander plek voor hem.Dat is ook dichtbij,we gaan van huis , rechts af en lopen zo naar de dessert (zo wordt die grote kale vlakte genoemd).Maar ik loop er dus niet meer op,maar we lopen langs de kant.Dat is hier dus langs



En dan aan het eind steken we over na de volgende mooi kale plek voor Zorro




Nou mijn vrouwtje vind het een mooi korte route,ik ben er niet altijd blij mee.Vooral als ik weer stekels in mijn pootje krijg,maar mijn vrouwtje is goed afgericht,ze ziet het gelijk en haalt de stekels zo uit mijn pootje.Het heeft geluukig niet veel tijd gekost om haar dat te leren,ze neemt soms al een pincet mee voor mij,goed he.

Als het hier heel erg warm is ,zoals het nu de laatste tijd ,is deze wandeling van 10 minuutjes wel genoeg hoor.Als ik bij de voordeur sta,ga ik helemaal vooraan staan en druk zowat met mijn neus de deur open van ik wil naar binnen,en natuurlijk pakt mijn vrouwtje rustig de sleutel.Maar ze luisterd wel ze haalt wel gelijk mijn riem af voor dat de deur open is,want dan loop ik heel snel naar de koele vloer en ga er heerlijk op liggen.Verder bevalt het me hier heel goed hoor,weinig alleen.Dat vind ik niet erg hoor,al krijg ik dan wel koekjes als ze weg gaan.

Zorro doet het hier heel goed en ook zijn vacht,hij had  door zijn allergie last van kale plekken.En nu groeid daar weer haar,zwarte zachte haren,en zijn poten krijgen ook steeds meer haar .Zijn vacht wordt dikker net als zijn kraag.En in plaats dat zijn vacht lichter kleurt,wordt het weer donkerder,zwarter.Raar he en het dikker worden van zijn vacht zal hij wel niet zo blij mee zijn met dit warme weer hahaha.Maar we zijn heel blij hoe het met hem gaat.

Nog even wat foto`s van onze doggie




De groeten van ons allen en een poot van Zorro