zaterdag 25 februari 2012

Effe kort

Vrijdag 24 Februari hadden we een feest van de buren.Dat zijn duitsers en de buurman was jarig.
We kregen vorig week de uitnodiging,een carnavalparty.Nou wie ons goed kent weten dat wij niet van carnaval houden en dan al helemaal niet verkleed(als klein kind had ik er al een hekel aan).Er werd gevraagd als je wilt en kunt om je te verkleden.

Nou liep de hele week al te denken,wat kunnen wij aan doen.We hebben zelf niks en hier kopen wordt ook al moeilijk.Helloween is al geweest,dus er hangt niks meer.En voor zo`n party loop ik liever weg dan dat ik er naar toe ga ....hahahahaha.

Maar gisteren,vrijdag,liep ik in de Walmart,onze week boodschappen te doen.En wat ziet mijn oog,van die heerlijke sexy pyama`s/ochtendjassen hangen(pfpfpfp net op tijd want s`avonds was het feest al).In alle kleuren en maten.En zo ouderwets om te zien.Ik wist niet eens dat je zulke dingen nog kon kopen.Zo zie je weer dat hier de tijd echt heeft stil gestaan.
En dat is wat voor ons dacht ik,wat spannetjes in onze haren en we zijn klaar.

De kinderen waren ook uitgenodigd,maar Bruce ging met wat kameraden naar de bios,dus die kwam later en niet verkleed hahahah.En het mooiste komt nog ik heb in dit mooie outfit Bruce opgehaald bij de bios.Hij heeft geluk gehad,ik ben netjes in de auto gebleven hahahaha.........Maroeska en haar vriendin Aurora gingen wel mee en ook verkleed.Ja die vinden het heel leuk natuurlijk.

                                                Nou zie hier het resultaat van ons.......




dinsdag 21 februari 2012

Valetijn

Valetijn is hier in Amerika wel heel erg commercieel.In de winkels kun je weet niet hoeveel chocoloade kopen,in hart vormen.Kleding zoals truien met teksten erop voor valetijn,onderbroeken,t-shirts.Reclame`s met heel dure sieraden voor je valetijn.En dan heb je een reclame waar je rozen kunt bestellen voor je vrouw ,en die zorgt dat het optijd bij haar bezorgt wordt.Maar hoe die reclame gaat,een vrouw verteld dat haar man die rozen besteldt heeft voor haar.Dat haar man wel zo geweldig is,en andere vrouwen jaloers maken,en andere mannen niet zo goed doen opdat gebied.

En dat geslijm hahahahhaha................ja zo zie ik het................dat hele erge zoetsappige ..................brbrbrbrbrb .........daar gaat mijn haren recht opstaan...............hahahahha.En telkens werd gevraagd wat ik had gekregen,of dat Johann mij uit eten nam.Nou nee,wij doen daar niet aan................euh nee............nee wij niet.

Het begint al op school,daar wordt ook heel veel aandacht aan gegeven dat het valetijn is.
En de kaarten die je kunt kopen,speciaal voor je kinderen,vrienden en echtgenoot.Ik heb daar even bij gestaan en gelezen...........................hahahhaha..........en daar gingen mijn haren weer .


Hier is een kaart die ik gekocht heb voor deze blog,dit is een kaart die je kunt kopen voor je man.




De kaart is wat nat omdat Johann zo in tranen was toen hij deze kaart zag ........hahahahahahha.....dus niet.
Op de dag zelf als je in een winkel bent en weg gaat,zeggen ze allemaal gelukkig Valetijn.

Zo denken wij erover,kan natuurlijk zijn dat jij/jullie er anders over denken.Ik denk ook dat johann en ik daar gewoon te nuchter voor zijn.

maandag 20 februari 2012

Beloningen

Ja wou het nog eens hebben over de school van Maroeska,over de beloningen wat ze daar krijgen.
Maroeska heeft een kaartje op haar tafel zitten,met alle dagen erop.Er zijn voor elke dag 5 vakjes.Als ze een waarschuwing krijgt moet ze er een vakje leeg maken.De nummer uit gummen.En aan het eind van de week ,kijkt de juf hoeveel nummers er nog staan ,dan krijgen ze daar nep geld voor.Mrs Reber heeft een winkel waar de kinderen wat kunnen kopen met dit nep geld.Ze heeft verschillende bakken met verschillende prijzen wat ze er moeten voor betalen.We hebben toen ook wat uit Nederland meegenomen om daar in te doen.En ja hoor daar krijgt Maroeska dan ook nep geld voor.

Ze worden echt voor alles beloond hier.Ze heeft ook een lijst over lezen,als je zoveel procent hebt gehaald ,krijg je daar ook een beloning voor.Ze gaan hier wel ver door,maar op zich vind ik het geen verkeerd idee.Daar mogen ze in Nederland ook wel iets mee doen.De kinderen belonen als ze goed hun best hebben gedaan voor iets.Het is een klein  ,maar als je als kind een goede cijfer haalt,schrijft de juf er wat bij zoals,great job,een smily tekend ze erbij.En je wordt ook beloond omdat je gewoon iets goed doet,het heeft dus niet alleen maar met cijfers te maken,ook goed gedrag.

Hier een voorbeeld met lezen ,ze moeten boeken lezen en daarna vragen beantwoorden op de computer.En als je zoveel procent hebt gelezen en vragen goed beantwoord,krijg je elke keer wat  van de juf.

10% krijg je 5 bucket(nep geld),
20% sock day,betekend dat je op sokken in de klas mag lopen,
30% pizza en ijs,je krijgt een bon voor gratis pizza en ijs,


40% free homework pass,dit kun je inleveren als je bepaalde huiswerk niet wil maken,


50% run the halls,dat je met meerder klasgenoten die dit ook hebben gehaald,mag rennen op de gang.


60% suckers,spelletje meenemem op vrijdag ,en dan mag je in de cafetarie samen spelletjes doen,
70% 15 min. pc,zomaar wanneer je wilt extra 15 minuten op de computer,
80% voor de klas lezen,
90% sit with a friend,dan mag je de hele dag bij je vriend(in) zitten in de klas,
100% run the halls and candy bar,rennen op de gang en een snoep,
110% drop your lowest grade,je mag je laagste cijfer laten verdwijnen.

En het gaat maar door,kun je voorstellen dat ze dit in Nederland zouden doen,en dat je slechte cijfer mag laten verdwijnen....hahahhaha ikke niet.....Maar iets zou niet verkeerd zijn.

En dit even over Bruce zijn school,Bruce is een P.E. asstintent.Dat houdt in dat hij tijdens de P.E. van de 7 grade,de leraar helpt .En voor de kerst heeft hij een zakje met snoep en drinken gekregen,omdat hij zo zijn best deed met helpen.En zoiets kun je toch ook alleen maar waarderen.Het is iets waar hij zelf voor heeft gekozen uit bepaalde vakken(anders had hij in een band gemoeten hahahah)En toch krijg je zoiets als waardering voor je inzet.En P.E is gym.










dinsdag 14 februari 2012

Motorcross 2012

Jajajaja we zijn hier maar druk om naar evenementen te gaan.In Nederland deden we dat helemaal niet gauw,de onkosten,ver weg.Ondanks dat dit een gat is ,wordt hier toch vaak wat georganiseerd.Vinden wij niet erg hoor hahahhaa.

Zaterdag 11 februari zijn we dus met ons viertjes naar de motorcross geweest.Het gebeurt allemaal in de Lea County Center in Hobbs.En daar hebben ze dus veel werk mee,eerst was er een concert,daarna bull ridding.Moeten ze er allemaal zand in de zaal doen,hekken plaatsen ,een podium maken voor de band.In paar weken tijd. En nu weer voor de motorcross.

We hebben ontzettend genoten,het was ook mooi om naar te kijken.Veel ongelukken gebeurdt.
Er deden zelfs kleine kinderen mee vanaf 5 jaar dachten wij zo.En dat was leuk om te zien,er was zelfs eentje die reed zo zacht ,dat hij bijna omviel....hahahhah....Maar er waren er ook wel wat bij die echt niet bang waren .Heb wel wat foto`s kunnen maken,was wel moeilijk met de snelheden waar ze voorbij kwamen.





Maar ja voor dat de race begint ,natuurlijk dit eerst.Staan,rechterhand bij je hart en zingen .





                             En dan mag het eindelijk beginnen,de herrie breekt los hahahhaha.





                                    En of de kids hebben genoten.......weet het niet zeker.............
                                    Bruce zat zelfs op het puntje van de stoel....van de spanning?????








Er was ook een stuntrijder op een sneeuwscooter.Hij ging er best hoog mee de lucht in,met zo`n lomp ding.




En daarna ging hij nog een stunt doen,en dat was over de kop met dat lompe zware ding.Ik hoop dat jullie het kunnen zien op de foto,want dat was een heel gaaf gezicht en ook wel eng hoor.




En ja dit moest ook nog effe op de foto,deze kleine jongens met hun ozo stoere helm.En zie het voor je een van deze jongens,reed zo langzaam dat hij bijna omviel........echt.............en dan met zo`n stoere helm.Het was gewoon vertederend om te zien,en hij krijg ook heel veel applaus al hij voor bij kwam.



Het was een super avond,we hebben allemaal erg genoten.Zekers voor herhaling vatbaar.







Valetijnsfeest van Maroeska

Vrijdag 10 Februari had Maroeska een valetijnsfeest van school.Eerst werd rond de lunch tijd verzorgd door de opa en oma van Chandler, een jongen bij Maroeska in de klas.En dat waren burito`s en natuurlijk chips bij,en ik had het drinken verzorgd.
Maroeska vind burito`s lekker en ik had voor het eerst eentje geproeft ,nou het was ook lekker.

Eerst een foto van de klas,waar de kids allemaal een zak op de tafel hebben staan voor valetijn.Daar kon iedereen die iets voor je had gekocht/gemaakt voor valetijn erin doen.Ja hier in Amerika word veel aandacht aan besteedt,en ook op scholen.Maroeska kreeg zelfs een week terig een briefje mee,waar al de namen van haar klasgenoten op stonden.Dan kon ze aankruizen wie er een kaartje van haar had gekregen.


                                                         En toen was het lunch tijd.









Na dat iedereen zijn/haar buikje vol hadden.Tafels schoon achter laten en dan op weg naar de rolschaatsbaan.Ja dat hebben ze hier, en ook nog niet ver van school af,nog geen drie minuten lopen en we zijn er.Maroeska heeft haar eigen skeelers meegenomen.Ziet er wel oud uit en langs de muur hebben ze wat spellenkasten staan.Er word ook muziek gedraaid.De kids hadden er lol in zeg,die hebben ze zich echt wel vermaakt.En er was natuurlijk ook eten mee,veel te veel.We waren daar met 3 klassen,4 th grade,en hadden ook allemaal wat meegenomen.En wat leuk is je kunt gewoon overal wat pakken.Niet alleen dus maar wat er met je eigen klas is meegenomen.Alles wordt gewoon gedeeld.








Ze heeft ook nog een speciaal valetijnskadootje gekregen,een klein doosje bonbons en een klein beertje.Van haar vriendje,jajajjaja .............pfpfppfpf..............ze heeft een boyfriend zoals zij zegt.Een jongen bij haar uit de klas,dus we kennen hem hahahahhahahaha..............Hij heet Joe.En hier in amerika is dat heel erg natuurlijk,want je mag pas een vriendje als je 16 jaar bent of ouder.En dat Maroeska het wel thuis verteld en wij dat niet erg vinden...............jajajja.............kan dat zomaar.Nou bij ons wel hahahhaa..............(cultuur schock hahhaha).En wat zegt een vriendje op zo`n leeftijd nu,enne wij willen toch wel graag met ons neus erboven op ,om alles in de gaten te houden hahahahahha .Tijdens de valetijnsfeest durfde Joe haast geen hallo tegen mij te zeggen.Maar dat is hij nu wel over heen,hahahha.Het is een leuke ondeugende jongen.



                                                   En hier een foto van de juffen.
                                             Mrs Watts,Mrs Reber en Mrs Willard




 Dat was de valetijnsfeest ,het was gezellig.En het is leuk om zo de verschillende dingen mee te maken.Ondanks dat we nu er nu bijna 10 maanden zijn,maken we nog steeds dingen mee wat ons verbaasd.We genieten nog steeds vol op.

                                              




donderdag 9 februari 2012

28 Januari,Bull Riding

28 Januari ,zaterdagavond zijn Maroeska,Johann ,Aurora en ik naar de kampionschappen van de Bull Riding geweest.De eerste wedstrijd begon in Hobbs.Bruce wou niet mee,die heeft zich heerlijk alleen vermaakt in huis.Ja dat krijg je nu,dat Bruce soms niet meer mee wilt.En moet ook kunnen vinden wij.

Nou dat begint echt heel amerikaans natuurlijk,weer staan met je hand richting je linker schouder.En dan weer het amerikaans lied,en hoe trots ze wel niet zijn op hun land.Kan me er nog veel meer over uit laten...............maar ben verstandig en doe het niet hahahha.............Dan dwalen we af.

Het begon wel heel indrukwekkend,met vuurwerk(ja dat hebben ze wel hier ,alleen niet met oud en nieuw).En toen werd ieder deelnemer voor gesteld,en dat waren er nog wel wat.




Het was een indrukwekkend avond voor ons,wat dit hadden wij nog niet gezien.Wat een grote beesten zijn dat,de stieren,en mooi.Van sommige zag je de spieren echt zitten en wat zag dat er massief uit zeg.We zaten best nog op een afstand,maar wat een ontzag krijg je voor die dieren hoor.

Er was ook een scherm dan kon je ook soms zien hoe het ging als de deelnemer plaats neemt op zo`n mooie Bull.


Soms zaten ze gewoon met een of ander ding er tussen te drukken dat de deelnemer er beter op kon gaan zitten.Ik dacht altijd dat bij de dieren de touw achter over hun geslachtsdeel hard werd aan getrokken.Maar er werd Johann verteld dat niet zo is,het gaat om de lies en het doet niet zeer.Ze vinden het alleen irritant.Nou bij mij kan er niet in dat het alleen maar irritant is,als je ziet hoe ze te keer gaan.En ik denk ook niet dat ooit een Bull heeft kunnen vertellen of het zeer doet of niet.Toch?

Of zal er ooit een deelnemer geweest zijn die een touw om zijn lies deed en ook hard aan trekken ,kijken of het vervelend is of pijn doet.Hhahahhahah ik zie het al voor me en dan loop hij daar rond te springen en te stijgen hahahahha......

euh effe verder met het verhaal.Maar wat kunnen die Bulls hoog springen en soms met vier poten gelijk hoor..



Je moest er 8 seconden blijven zitten om punten te krijgen,en als je wat langer kon dat waren je extra punten,en de houding is volgens mij ook belangrijk voor punten.En als je eraf viel,soms draaide de Bull zich zo snel om om je te grazen proberen te nemen.En dan lopen er van die mensen rond om gelijk de Bull af te leiden.Nou ook niet ongevaarlijk hoor.En soms wat wij heel mooi vonden,was dat de Bull rond kon lopen van ik ben de baas.Echt een macho gedrag hahahha.......En dat is er iemand ,ze hebben er een naam voor ,weet het niet meer.Die zit op een paard ,en die vangt de Bulls die niet direct uit zich zelf terug lopen.Het was wel heel gaaf om mee te maken.Want dit is iets wat we uit een film kennen.







En er loopt ook een clown rond,die het publiek ook bezig houdt,met grappen en dansen.




En na deze wedstrijd was er ook een concert,weet niet meer van wie.Maar voor dat hun begonnen was,liep de zaal echt leeg.En het was vol.Maar er bleef bijna niemand voor de band,en toen ze begonnen waren te pselen en zingen en met hun tweede lied bezig waren,hadden wij ook iets van.......we gaan ook weg....sneu voor de band maar het was echt niet onze muziek.Maar ik heb wel een foto gemaakt van ze.



Het was verder een heel gezellig avond.Er is wel een deelnemer gevallen en de Bull heeft op hem gestaan..........en dan de stilte wat erviel op dat moment.............dat was heel akelig...............ziekenauto staat klaar ,die zijn met elke evenementen hier paraat.Die werd dus op de brancard weg gedragen,en het publiek begon te klappen voor hem.En later op de avond,voor de tweede ronde begon.Hoorde wij dat met hem alles goed was afgelopen en dat hij ook weer al reed op zijn Bull.Hij deed dus al weer mee aan de wedstrijd.

Nou dat was het weer,nou op naar het valetijnsparty van school.Dat hebben ze vrijdag de 10.
En ik ben er ook,dat is heel mooi kan ik foto`s maken.